In urma cu doi ani de zile, actualul primar al sectorului 4, Daniel Baluta (PSD), spunea ca modernizarea ansamblului Agroalimentar Piata Sudului este o prioritate. Din pacate insa previzibil, de la acele declaratii si pana acum nu s-au facut prea multe, iar principalul motiv este, ca in atatea alte cazuri, birocratia.

“Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, recent, o hotarare prin care il imputerniceste pe Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, sa solicite Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin directiile sale de specialitate, declararea de utilitate publica si demararea procedurilor de expropriere necesare derularii mai multor obiective de investitii care vizeaza o zona de maxim interes pentru bucuresteni”, se arata intr-un comunicat transmis de reprezentantii primariei.

Ce implica lucrarile de la Piata Sudului?

Potrivit expunerii de motive care insoteste hotararea de Consiliu local, este vorba despre “Modernizarea, extinderea, demolarea partiala a constructiilor din ansamblul Piata Agroalimentara Berceni-Sudului, amenajarea parcarii din intersectia Sos. Oltenitei cu Sos. Berceni si amenajarea parcarii juxtapuse din Bd. Constantin Brancoveanu”.

“Ultimele lucrari de modernizare efectuate asupra infrastructurii pietei au fost realizate in urma cu aproximativ 10 ani, iar acestea au fost mai mult lucrari de reamenajare. Pentru actualele planuri de investitii care vizeaza piata si amenajarea de parcari in zona, se impune insa, demararea unor proceduri de expropriere, in cazul unor parti din cadrul a trei imobile. Toate aceste investitii vor fi un plus pentru intreaga zona, mai ales ca Primaria Municipiului Bucuresti a finalizat lucrarile la pasajul de la Piata Sudului”, afirma edilul de la sectorul 4.

Procedurile de expropriere, necesare continuarii acestor lucrari vizeaza trei terenuri in suprafata de 330 mp (pentru executarea lucrarilor de modernizare a Pietei Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea caii de acces la statia de metrou Piata Sudului) si 218,8 mp (pentru amenajarea parcarii din Bd. Brancoveanu).

Daniel Baluta promitea ca va transforma “cu prioritate” Piata Sudului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri