Fifor sustine ca Dan Nica a fost amenintat cu moartea si solicita o comisie de ancheta pentru analizarea evenimentelor din 10 august

Senatorul PSD Mihai Fifor, ministrul apararii nationale, sustine ''cu tarie'' propunerea colegului sau de partid, eurodeputatul Dan Nica, de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta pentru analizarea evenimentelor din 10 august, precizand ca acesta a fost amenintat cu moartea pentru demersul sau, potrivit Agerpres.

"Ieri, si sustin cu tarie aceasta propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenintat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeste astfel de amenintari si nu putem permite perpetuarea si accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societatii romanesti. De aceea, aceasta comisie trebuie constituita de indata. Guvernele se schimba de catre majoritati parlamentare rezultate in urma votului democratic si nu prin violente puse la cale in strada", afirma Fifor, duminica, pe Facebook.

Social-democratul precizeaza ca Romania, prin masurile luate de guvernarea PSD-ALDE "are cea mai importanta crestere economica si anul acesta".

"Pe cine deranjeaza in asa de mare masura succesul programului de guvernare votat de milioane de romani, incat acest guvern trebuie daramat cu orice pret? Cine se face vinovat de modul iresponsabil in care a fost deturnat protestul pasnic al celor din Piata Victoria? De ce aceasta disperare ca PSD-ALDE sa nu guverneze si in 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European si pentru Presedintia Romaniei? Toate acestea sunt intrebari care solicita raspunsuri imediate, pentru ca, atat romanii cat si comunitatea internationala sa stie adevarul", adauga Fifor.

Liderul PSD aminteste ca 2018 este anul Centenar in care trebuiau celebrate "unitatea si solidaritatea romanilor de oriunde s-ar afla acestia".

Citeste si:
Fifor si Cuc, chemati la DNA Timisoara pentru a fi audiati
Fifor si Cuc, chemati la DNA...

"Cred ca inca nu este prea tarziu sa incepem sa facem lucrul acesta", sustine Mihai Fifor.

Europarlamentarul Dan Nica a afirmat sambata ca este necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta a evenimentelor din 10 august.

"Inca din seara protestelor, presedintele Iohannis a lansat o serie de acuzatii dure la adresa Jandarmeriei, in lipsa oricaror dovezi si informatii operative. Acest fapt denota rea-vointa si dorinta evidenta de a stimula si mai mult violentele existente. Ca si Basescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea romaneasca ci, dimpotriva, de escaladarea lor pentru castiguri electorale. Toate acestea in tandem cu un aparat de propaganda agresiv, finantat din surse obscure. Cred ca s-au depasit niste limite democratice in acest razboi politic si consider necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa aduca lumina pe scena publica", a declarat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presa al PSD.

Citeste si:
Jandarmeria București are conturile blocate după pierderea unor...
Conturile Jandarmeriei...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri