Dragnea, presiuni pentru amnistie si gratiere. Vrea eliminarea avizarile pe OUG

Mai multi ministri din cabinetul Dancila si-ar fi exprimat sustinerea pentru planul lui Liviu Dragnea, condamnat penal, presedinte PSD si sef al Camerei Deputatilor, de a elimina structurile interne de avizare din ministere, a scris G4Media, citand surse din partid. Intre timp, in PSD se discuta tot mai mult despre noi presiuni ale lui Dragnea pentru o OUG pentru amnistie si gratiere.

Daca planul lui Dragnea va fi dus la capat, iar structurile interne ale ministerelor formate din functionari publici vor fi desfiintate, OUG ar fi mai simplu de adoptat, caci ar disparea rezistenta acestor functionari in fata unei initiative ilegale sau neconstitutionale, au mai spus pentru G4Media.ro surse din partid.

Si ministrii de linie asteapta abrogarea HG 561/2009 si infiintarea unei noi structuri de avizare la Guvern, complet obedienta fata de Dragnea, pentru a scapa de povara avizarii unor acte normative controversate. Mai mult, unii dintre ministri iau in calcul detasarea la aceasta structura a functionarilor publici care li s-au impotrivit si le-au stricat calculele.

G4Media.ro a scris joi ca liderul PSD isi doreste modificarea radicala a Hotararii de guvern 561 din 2009, care stabileste circuitul de initiere, avizare si adoptare a oricarui act al guvernului. Practic, Dragnea vrea sa scoata din circuit actualele aparate de lucru din ministere care au impiedicat deseori adoptarea unor acte ilegale sau prost facute de ministri. Aceste aparate ar urma sa fie inlocuite de o structura noua la guvern, care sa raspunda comenzilor de partid, iar rolul ministrilor va fi acela de a aviza pur politic initiativele.

Dragnea e exasperat de rezistenta pe care inca o mai opun functionarii publici onesti din diferite ministere unor initiative ilegale, prost facute, care contravin legislatiei europene sau care pur si simplu sunt contrare intereselor României, asa cum sunt ele definite prin strategii nationale sau tratate internationale ori bilaterale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri