Surse politice au declarat, potrivit Mediafax, ca PSD si PNL vor avea cate 11 ministere in viitorul Guvern, urmand sa existe si trei ministri delegati, pentru Dialog Social, Cercetare si, posibil, pentru Romanii de pretutindeni.

Astfel, PSD ar urma sa gestioneze Bugetul, Apararea, Externele, Energia, Comunicatiile, Administratia, Dezvoltarea Regionala, Industria si Comertul, Fondurile Europene, Educatia, Mediul si Marile Lucrari Publice.

Potrivit surselor, PNL ar urma sa gestioneze Finantele, Sanatatea, Cultura, Agricultura, Transporturile, Internele, Munca, Padurile si Apele, IMM-urile, Turismul si Mediu de afaceri, Justitia si Economia.

Potrivit surselor, se poarta inca discutii privind modul in care se va gestiona Relatia cu Parlamentul, la nivel de minister sau de departament.

Cabinetul Ponta va avea 4 vicepremieri

Noul Cabinet Ponta va avea patru vicepremieri, respectiv Liviu Dragnea (PSD), Daniel Chitoiu (PNL), Gabriel Oprea (UNPR) si Nicolae Paun (minoritati nationale), acesta din urma va conduce si Ministerul pentru Minoritati, au declarat pentru Mediafax surse din USL

Citeste si:

Conform surselor citate, Liviu Dragnea va detine si portofoliul Administratiei si Dezvoltare Regionala.

Daniel Chitoiu va fi si ministru al Finantelor, au relalatat sursele citate.

In privinta lui Gabriel Oprea inca se negociaza daca acesta va fi vicepremier fara portofoliu sau va fi si ministru pe un domeniu.

OPINIE despre proiectul unui aparat de stat mai mare

Claudiu Vrinceanu, redactor sef al publicatiei wall-street.ro, comenteaza in editorialul Cum imi petrec sfarsitul lumii: ADEVARATUL final problema unui aparat birocratic mai mare.

"12 decembrie. Nu mai e asa mult timp pana la presupusul sfarsit al lumii si marele aparat de stat vrea sa devina si mai obez: cica Ministerul Finantelor s-ar imparti in doua portofolii, dupa modelul francez, iar Ministerul Economiei in alte trei ministere. Ma pun din nou in pielea antreprenorului si intreb pe un ton sperios: “Dar ANAF-ul, al cui va fi?”. Altfel spus, in termeni economici, urmeaza sa avem un aparat birocratic mai mare, va sa zica mai multe institutii carora le vor lipsi criterii obiective de alocare a banilor catre investitii publice". Citeste articolul de opinie.