O noua rectificare bugetara la Primaria Capitalei va fi supusa votului consilierilor generali in sedinta extraordinara care va avea loc joi. Este a doua rectificare bugetara propusa in doar doua saptamani.

Wi-fi gratuit, buget suplimentat

Astfel, urmeaza sa fie suplimentate bugetele de la centrul de proiecte educationale PROEDUS cu 12 milioane de lei, si la Directia Generala de Asistenta Sociala (DGASMB), cu suma de 8 milioane de lei, scrie Ziare.com.

Au fost introduse in noul proiect de rectificare bugetara si sumele pentru implementarea proiectului de wi-fi gratuit in Bucuresti, respectiv 1 milion de lei si a fost suplimentat bugetul pentru realizarea celor patru trasee de biciclete din Capitala, cu suma totala de 22 de milioane de lei.

De unde se vor taia bani

In schimb, este redus bugetul la Administratia Fondului Imobiliar cu 10 milioane de lei.

Sunt luati bani si de la Administratia Strazilor, unde recent au fost loc proteste ale angajatilor, provocate de faptul ca echipamentele lor vor fi inchiriate celorlalte institutii din subordinea municipalitatii, dar si pentru ca li s-a spus ca trebuie sa-si dea demisia pentru a fi angajati in companiile municipale, fara sa aiba aceleasi drepturi si fara ca macar sa aiba certitudinea ca va ocupa acel post.

Citeste si:
Ziua fara autoturisme, desemnata de Primaria Bucuresti
,,Ziua fara autoturisme":...

Astfel, se diminueaza bugetul cu 40 de milioane de lei, iar 3,5 milioane de lei sunt scazuti din fondul de salarii.

Primaria vrea sa reduca bugetul si la Administratia Cimitirelor, cu 2 milioane de lei si cu 26,6 milioane de lei la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), inclusiv in ceea ce priveste cheltuielile de personal, dar si proiectele de reparatii la barajul Tei, la podul din Parcul Tineretului si la lucrarile la instalatia de alimentare cu apa din Parcul Cismigiu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Tramvaiul 41 revine din 31 august