PSD-ALDE au scos, fara niciun fel de transparenta sau consultare, sistemul electronic de vot din Senat. Deputatii USR noteaza ca parlamentarii PSD au venit, pur si simplu, si au luat aparatele de vot de pe banci. “Chipurile, nu mai aveau contract de mentenanta pentru acel sistem si nu puteau garanta ca nu va ceda. In paranteza fie spus, era perfect functional”, noteaza deputatii USR.

“Ieri, la un vot pe o lege organica, a fost nevoie sa refacem votul cu mana ridicata de cinci ori, pana a iesit „ce trebuie", puncteaza ei.

“Ce coincidenta! Schimba sistemul exact cand a inceput sesiunea parlamentara si in lunile in care se vor vota in Senat zeci de legi foarte importante. Cat credeti ca poate sa dureze ca firma contractoare sa schimbe niste aparate pentru institutia care decide legile in tara asta sa schimbe niste aparate? 5+6 = 11 saptamani! Cinci saptamani a durat vacanta de vara si taman acum trebuia schimbate. Incredibil!

Doamna Secretar General a Senatului Izabela Chencian, ne spune in Biroul Permanent ca va mai dura 6 saptamani.

- „Firma cu care am contractat lucrarile ne-a anuntat ca nu sunt disponibile consolele de vot si va mai dura pana vor fi livrate."
- „Si cum va afla cetateanul cum a votat la fiecare lege senatorul trimis de el in Parlament?", o intreb eu.
- „Nu stiu, sa sune sa-l intrebe!".

Acesta a fost raspunsul ei, Secretar General al Senatului si fost sef al consilierilor PSD de la grupul parlamentar PSD.

Asta este democratia din Romania. Ne scot aparatele de vot noaptea ca hotii. La vot, ridicam mana si ne numara de mai multe ori pe pana le iese numarul necesar de voturi.

Intelegeti ca ei au ajuns la nivelul la care incearca sa ne pacaleasca numarand maini in plus? Maine ne vom trezi ca voteaza si cu doua maini!”, completeaza Vlad Alexandrescu, senator al USR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri