Gabriela Firea a primit o scrisoare de sustinere din partea a 31 de personalitati din Bucuresti, printre care Arsinel, Ilie Nastase si Sanda Ladosi. Liderul PMP ii cere demisia lui Liviu Dragnea. Vezi in continuare principalele titluri din presa de azi, 10 septembrie.

31 de personalitati din Capitala, scrisoare de sustinere pentru Firea. Printre semnatari: Arsinel, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Eugen Simion, Sanda Ladosi. Mai multe personalitati din lumea medicala, artistica si culturala a Capitalei au semnat o scrisoare deschisa prin care isi exprima solidaritatea cu primarul general Gabriela Firea. Scrisoarea vine in contextul disputei dintre Gabrilea Firea si Liviu Dragnea. „La doi ani de la preluarea mandatului de Primar General al Municipiului Bucuresti de catre doamna Gabriela Firea, in contextul actual, in care se produc ingrijoratoare derapaje de la etica si moralitatea publica, derapaje care pot produce grave distorsiuni in aprecierea obiectiva a valorii reale a activitatii desfasurate, consideram de datoria noastra sa mentionam faptul ca suntem o echipa si impreuna am pus bazele multor proiecte importante pentru bucuresteni." au scris ei, potrivit Adevarul.

Tomac ii cere demisia lui Dragnea, dupa publicarea fotografiei cu Maior: Am aflat si noi cine este, de fapt, seful statului paralel pe care trebuie sa-l eliberam de aceasta povara. Liderul PMP, Eugen Tomac, il acuza pe Liviu Dragnea ca ar fi "seful statului paralel" si ii cere acestuia sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, scrie Mediafax. Cererea vine in contextul unei fotografii postate pe Facebook de Victor Ponta in care Dragnea apare alaturi de George Maior.

"Liviu Dragnea nu mai poate pacali pe absolut nimeni. A tinut captiva o intreaga tara, izoland-o de restul Europei si condamnand-o la subdezvoltare prin jocuri politice mizerabile ce au un singur scop: salvarea! Don Liviu, nu mai merge! Dupa ultimele dezvaluiri ar cam trebui sa intelegi ca aici e capat de drum si trebuie sa te opresti. Nu stiu daca fotograful este Soros sau nu, dar cert este ca am aflat si noi cine este, de fapt, seful statului paralel pe care trebuie sa-l eliberam de aceasta povara. Asa ca, Don Liviu, e simplu: DEMISIA din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca urmeaza o comise de ancheta care va verifica cum ai ajuns “seful” statului paralel", a declarat liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac, intr-o postare luni pe Facebook, citat de Hotnews.

Alarma demografica

BNR arata ca 20% dintre romanii intre 20 si 64 de ani traiesc in strainatate. Aproape o cincime au studii universitare. Circa 20% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani traiau in 2017 intr-un alt stat din Uniunea Europeana, arata Banca Nationala a Romaniei in Raportul asupra inflatiei elaborat in luna august. Practic, este vorba despre categoria de varsta cu impact direct asupra pietei muncii, o piata care se confrunta cu o acuta lipsa de personal. In comparatie, media in statele UE este de 3,8%. Romania e pe primul loc la migratia in alte state europene, fiind urmata de Lituania, Croatia, Portugalia, Letonia si Bulgaria, potrivit G4media.

Aproape 3.900 de scoli nu au autorizatie de securitate la incendiu. Aproximativ 2,9 milioane de elevi incep luni scoala in intreaga tara. Anul scolar are 34 de saptamani si se va incheia in 14 iunie 2019, dupa 168 de zile lucratoare. Potrivit statisticilor, aproape 3.900 de unitati nu au autorizatie sanitara de functionare, iar 20 la suta dintre cladirile in care vor invata copiii nu au autorizatie sanitara de functionare. Festivitatile de deschidere sunt programate, in general, la ora 9.00. Presedintele Klaus Iohannis participa la deschiderea anului scolar la un colegiu din Alba Iulia, in timp ce ministrul Educatiei, Valentin Popa, in judetul Harghita, relateaza News.ro.

Rusia acuza Statele Unite ca ar fi lansat bombe cu fosfor intr-o provincie din Siria. Armata rusa acuza Statele Unite ca ar fi lansat bombe cu fosfor in provincia siriana Deir al-Zor. Potrivit agentiilor TASS si RIA, oficialii rusi sustin ca doua avioane americane F-15 au lansat sambata bombe cu fosfor in Siria. Loviturile au tintit satul Hadjin, unde au provocat incendii, dar sursele militare ruse nu detin informatii despre eventuale victime, informeaza Agerpres. La inceputul saptamanii, presedinte american Donald Trump a avertizat Guvernul sirian si pe aliatii acestuia, Iranul si Rusia, cu privire la un atac „nechibzuit” in provincia Idlib, aflata sub controlul rebelilo, noteaza stirileprotv.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri