Europarlamentarul Siegfried Muresan a anuntat, joi, ca situatia din tara noastra va fi dezbatuta in plenul Parlamentului European la inceputul lui octombrie, iar la finalul aceleiasi luni va fi adoptata o rezolutie in acest sens, scrie Ziare.com.

In plus, Muresan a mai scris ca premierul Viorica Dancila va fi invitat la dezbaterea de la inceputul lunii.

"Avem noutati despre dezbaterea privind situatia din Romania care va avea loc in Parlamentul European: dezbaterea in plen va avea loc in prima sesiune plenara din luna octombrie ( 1-4 octombrie).

Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie ( 22-25 octombrie).

Prim-ministrul Guvernului Romaniei va fi invitat la dezbaterea de la inceputul lunii octombrie", a notat europarlamentarul Siegfried Muresan pe pagina personala de Facebook.

Parlamentul European a decis, saptamana trecuta, ca va avea o dezbatere in plen despre situatia din Romania, fiind vorba despre modificarile din Justitie si statul de drept, dar si despre protestele din 10 august, unde jandarmii au facut uz de gaze lacrimogene in exces, fapt cercetat si de Parchetul General.

Propunerea dezbaterii a venit din partea grupului Verzilor. Desi a fost invitat si prim-ministrul Romaniei, dupa cum afirma Muresan, asta nu inseamna ca va si merge.

Nu ar fi prima data cand Viorica Dancila ar fi invitata in plenul PE, pentru a explica situatia de la Bucuresti.

In luna februarie, premierul roman a absentat de la dezbaterea privind modificarile pe care puterea politica de la Bucuresti le adusese legislatiei din justitie. Un episod inedit a fost marcat atunci de prezenta ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care nu a fost lasat sa ia cuvantul, pentru ca regulile nu permiteau acest lucru.

La dezbatere fusese invitat premierul tarii, asa cum au anuntat oficialii europeni, insa PSD a sustinut ca si acest lucru a fost o minciuna si o dezinformare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri