Deputatul Victor Ponta, lider al Pro Romania, a declarat, luni, ca legea offshore este schimbata cu totul in Senat, sustinand ca nu exista niciun fel de dezbatere, de transparenta, iar presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, "in continuare trateaza resursele naturale ca pe ceva care se negociaza pentru interesul sau personal".

"O sa cerem si o sa facem in zilele urmatoare o analiza a ceea ce s-a intamplat si se intampla cu legea de exploatare de gaze din offshore. E foarte clar ca iarasi e vorba de o negociere personala a domnului Dragnea. Fara transparenta, fara ca nimeni sa stie de ce se schimba legile. Am inteles, zicea domnul Valcov, ca cine schimba un cuvant e inalta tradare, vad ca acum se schimba legea cu totul la Senat. Nu exista niciun fel de dezbatere, nu exista niciun fel de studiu de impact, nu exista o consultare si o prezentare publica a efectelor si, daca nimeni altcineva, nici de la opozitie nu poate sa o faca, o sa facem noi aceasta analiza, o prezentam si atunci cand vine din nou la Camera la vot o sa prezentam un punct de vedere profesionist, ceea ce, din pacate, nu exista", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca este "un lucru rau" faptul ca Liviu Dragnea trateaza resursele naturale ca ''pe ceva care se negociaza pentru interesul sau personal''. "Faptul ca domnul Dragnea in continuare trateaza resursele noastre naturale ca pe ceva care se negociaza pentru interesul sau personal e un lucru foarte rau si e pacat ca nu putem sa discutam in mod serios despre o chestiune importanta", a aratat Ponta.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vinerea trecuta, ca legea offshore va fi adoptata luni in Senat, iar miercuri in Camera Deputatilor, subliniind ca nu a "cedat" fata de cele decise in sesiunea parlamentara trecuta.

"Legea offshore a fost adoptata in comisie la Senat saptamana aceasta, luni intra in plen la Senat, luni seara ajunge la Camera Deputatilor, marti in comisii la Camera Deputatilor si miercuri vrem sa intram pe ea la votul final. Nu am cedat fata de ceea ce am hotarat impreuna in sesiunea trecuta cu privire la conditiile puse in acea lege, conditii avantajoase pentru statul roman si conditii acceptabile pentru cei care investesc, pentru ca, daca nu sunt acceptabile, nu investeste nimeni", a afirmat Dragnea.

Legea offshore a fost adoptata in sesiunea trecuta de Parlament, iar presedintele Klaus Iohannis a trimis-o la Parlament spre reexaminare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri