USR: Experimentul companiilor municipale inghite peste 500 mil. euro

USR Bucuresti a sesizat Curtea de Conturi si Consiliul Concurentei cu privire la imprumuturile si majorarile de capital social prin care peste jumatate de miliard de euro a trecut din conturile Primariei in conturile Companiilor Municipale. Cele doua institutii sunt chemate sa verifice, in functie de atributiile ce le revin, atat legalitatea si oportunitatea imprumuturilor si a majorarilor de capital, cat si respectarea prevederilor legate de ajutorul de stat si prevenirea unor practici anti-concurentiale pe piata.

"Am depus aceste sesizari pentru ca s-a depasit un prag critic. Experimentul companiilor municipale a scapat cu totul de sub control si a ajuns sa inghita o suma exorbitanta din bugetul Primariei: peste jumatate de miliard de euro. Toti acesti bani au mers catre Companiile municipale infiintate de Gabriela Firea. Problema este ca nu vedem niciun rezultat. Nu vedem ca acele companii isi indeplinesc obiectivul pentru care au fost infiintate, nu vedem produsul muncii acelor oameni. A trecut deja un an de zile si tot auzim noi si noi promisiuni. Promisiuni, dar nu si rezultate.

In plus, cei mai multi din banii dati catre companii sunt tocati prin achizitii care ocolesc legea achizitiilor publice. Nu stim ce s-a cumparat cu acei bani, cu ce suma si de la ce firme. Totul este o nebuloasa in care banii publici sunt aruncati cu inconstienta de un primar care n-a facut nimic concret pana acum. Asa cum am avertizat de la bun inceput, aceste companii sunt un paravan in spatele caruia se ascund marile tunuri pentru camarila si multele sinecuri pentru clientela.

Cele mai recente majorari de capital social au fost propuse in sedinta de astazi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti si privesc Companiile Imobiliara Bucuresti, Parking Bucuresti si Publicitate si Afisaj. Primele doua vor primi aproximativ 340 de milioane de lei pentru achizitii imobiliare: patru terenuri de cate 10.000 de mp, 100 de apartamente, cladiri si alte imobile. Compania de Publicitate si Afisaj va primi 8 milioane de lei pentru a cumpara mai multe sute de panouri si instalatii publicitare.

Citeste si:
Firea: PSD va depune un proiect de lege prin care alocațiile vor fi...
Firea: PSD va depune un...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri