Niciun alegator nu s-a prezentat la vot pana sambata seara, la inchiderea procesului electoral, la o sectie din sectorul 3, potrivit datelor furnizate duminica de Biroul Electoral Central, informeaza Agerpres.

In Municipiul Bucuresti la finalul primei zile de vot, la una dintre sectiile de votare din incinta Colegiului National "Matei Basarab", din sectorul 3, nu s-a prezentat niciun alegator. Tot in sectorul 3, trei sectii de votare au avut un singur alegator.

O prezenta mai numeroasa s-a inregistrat la o sectie din sectorul 1, unde prezenta a fost de 17,59%.

La nivelul tarii, in localitati din judetele Alba, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iasi, Mures, Vaslui, Valcea nu s-a prezenta la urne niciun alegator. O prezenta masiva s-a inregistrat la Manastirea Sihastria din judetul Neamt - 269,46% si la Baile Felix din judetul Bihor 106,61%. O prezenta peste media nationala s-a inregistrat la o sectie din judetul Giurgiu - 83%, si la sectia din Calimanesti, judetul Valcea - 78%.

O prezenta scazuta la vot in diaspora, s-a inregistrat in Uruguay, la sectia organizata la Montevideo, Brazilia sectia din Brasilia, Chile (Santiago de Chile), Senegal (Dakar), Turkmenistan (Ashgabat), unde nu s-a prezentat niciun alegator la vot.

La polul opus se situeaza Marea Britanie cu sectia din Londra unde au fost 2.340 de alegatori. In Austria, la Salzburg au fost 1.116 votanti, iar in Irlanda la Dublin - 1.000 de cetateni au votat.

Romanii sunt chemati sa raspunda cu 'Da' sau 'Nu' la intrebarea: "Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?".

Biroul Electoral Central va transmite datele referitoare la prezenta la vot la ora 11:30 pentru ora 10:00; la 14:30 - pentru ora 13,00; la 17:30 - pentru ora 16:00; la 20:30 - pentru ora 19:00 si la 22:30 - pentru ora 21:00.

Procesul electoral s-a desfasurat sambata intre 7:00 si 21:00 si a fost reluat duminica, cand sectiile de votare se vor inchide la ora 21:00.

Sursa foto: Shutterstock / Augustin Lazaroiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri