La alegerile prezidentiale de astazi, la care au participat pana la momentul publicarii acestei stiri peste 5,5 milioane de romani in strainatate si in tara, s-au inregistrat situatii in care in unele sectii prezenta a fost de 300%, in timp ce in altele abia daca au ajuns 2-3 romani.

Conform datelor prezentate de Biroul Electoral Central, prezenta la vot in statiunea Paltinis era la pranz de 300%, peste 80 de turisti votand pe listele suplimentare. De asemenea, in statiunea Baile Felix, prezenta inregistrata la aceeasi ora a fost de 157%, peste 600 de oameni votand pe liste suplimentare.

De cealalta parte, pana la pranz, intr-o comuna bihoreana a votat un singur roman, in Covansa, sectia Belin Vale, doi oameni au ajuns la urne, in timp ce in Satu Mare, la Culciu Mic, pana la ora 12:00 au fost putin peste 10 oameni.

Im comuna Hodisel din Nihor, trei oameni au ales sa voteze, iar in Motesti, acelasi judet, a votat o singura persoana din cei 74 de alegatori aflati pe liste.

Avem si in diaspora un exemplu de sectie de votare al carei prag nu a fost trecut de nici un alegator, respectiv cea din Coreea de Nord.

Citeste si:
Registrul electoral, extins in diaspora: se vor incheia cozile la vot?
Registrul electoral, extins...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Alegeri prezidentiale: cum a votat diaspora dupa anii 90'