Institutul pentru Politici Publice (IPP) a anuntat ca dezbaterea electorala prevazuta inainte de turul intai nu se mai organizeaza, dupa ce trei dintre candidati au ignorat invitatia, iar unul a spus ca programul nu ii permite sa ajunga la data stabilita.

IPP a propus initial o dezbatere intre primii sase candidati, in ordinea in care sunt clasati in sondaje, insa liderul PSD Victor Ponta a cerut ca formatul sa ii includa pe toti cei 14 candidati la o dezbatere fata in fata.

Astfel, cei care nu au formulat niciun raspuns invitatiei trimise de Institutului pentru Politici Publice sunt Kelemen Hunor, Dan Diaconescu si Corneliu Vadim Tudor.

Conditie pentru participare: "cvorum" de 14 candidati

"Din formularea raspunsului candidatului Victor Ponta la propunerea de participare intr-un format cu 14 candidati reiese ca principala conditie a participarii domniei sale este ca organizatorii (IPP) sa ii invite intr-o dezbatere pe toti candidatii inscrisi ceea ce reprezentantii Institutului pentru Politici Publice au facut inca din cursul serii trecute asigurandu-se ca fiecare staff de campanie a fost informat/invitat", arata IPP intr-un comunicat.

Cu toate acestea, candidatul Aliantei PSD - PC - UNPR, Victor Ponta, a refuzat sa participe la dezbatere daca ceilalti 13 candidati nu confirma prezenta lor.

Un alt candidat care a anuntat ca nu va fi prezent este Calin Popescu Tariceanu, care a precizat ca "programul nu ii permite", cu toate ca IPP a mentionat ca dezbaterea poate fi organizata intr-o alta zi.

Dezbaterea a fost programata pentru miercuri, 29 octombrie, la ora 19.00, urmand sa aiba loc la Palatul Parlamentului. IPP a adresat un apel televiziunilor interesate sa transmita dezbaterea sa contacteze institutia pentru a avea un moderator desemnat de la fiecare din posturi. Fiecare moderator ar fi urmat sa modereze o sectiune.

Decizia IPP de a lansa aceasta invitatie tine cont de faptul ca, pana in prezent, nu se prefigureaza a se organiza o asemenea confruntare electorala desfasurata in semn de respect pentru dreptul alegatorilor de a beneficia de toate informatiile inainte de a se prezenta la urne. Dezbaterile pentru alegerile prezidentiale organizate de IPP in anul 2009 au avut fiecare audiente de aproape 5.000.000 de alegatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri