Cele doua televiziuni rivale, Romania TV si Realitatea TV, si-au disputat dezbaterea Ponta-Iohannis, desi niciunul dintre cei doi candidati nu a confirmat participarea la aceeasi televiziune pentru confruntare. Ambele televiziuni anuntau, insa, cu putin timp inainte de ora 20 ca il asteapta pe contracandidatul lipsa, Romania TV pe Klaus Iohannis, iar Realitatea TV pe Victor Ponta. Dezbaterea nu s-a tinut insa, fiecare candidat fiind prezent pana la urma la televiziunea favorita.

"Luni, de la ora 20.00, Klaus Iohannis il asteapta pe Victor Ponta la o Editie Speciala moderata de Rares Bogdan alaturi de realizatoarele Realitatea TV 'Emma Zeicescu, Andra Miron si Denise Rifai", se anunta pe site-ul Realitatea TV. Pe de alta parte, postul lui Ghita, Romania TV, posteaza un mesaj similar: "Victor Ponta va fi prezent luni seara, de la ora 20,00, in studiourile Romania TV. In aceeasi emisiune a fost invitat si candidatul ACl, Klaus Iohannis, numai ca pana la acum doar Victor Ponta a confirmat prezenta".

Desi ambele staff-uri de campanie sustin ca doresc cel putin o confruntare a celor doi candidati la prezidentiale inainte de turul de scrutin din 16 noiembrie, pana in prezent nu s-a ajuns la nicio intelegere. Victor Ponta doreste sa participe la cele patru dezbateri televizate, anuntate imediat dupa primul tur, in timp ce Klaus Iohannis vrea o singura dezbatere pe teren neutru - Romania TV

In replica, Realitatea TV vorbeste despre faptul ca "dupa 25 de ani de libertate ne prezentam din nou la examenul istoriei. Duminica ne asteapta un vot crucial pentru sanatatea democratiei. Cui incredintam tara? Socialistului Victor Ponta sau liberalului Klaus Iohannis?".

Ulterior, Realitatea TV a anuntat ca Victor Ponta va fi prezent in editia de marti, iar Romania TV inca spera ca Iohannis isi va face aparitia pana la finalul emisiunii. La finalul emisiunii de pe Realitatea TV, Klaus Iohannis a fost provocat de moderatori sa vina la emisiunea de marti alaturi de Victor Ponta, dar a oferit un raspuns evaziv.

Care au fost cele mai dure atacuri ale candidatului ACL la adresa lui Victor Ponta.

Si presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, a trimis o noua invitatie catre cei doi candidati la presedintia Romaniei - Victor Ponta si Klaus Iohannis - de a participa la o dezbatere electorala organizata de TVR, inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale, din 16 noiembrie. Potrivit unui comunicat , TVR a transmis celor doi candidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, o noua invitatie la o intalnire pentru a discuta propunerea.

"La inceputul mandatului meu, in urma cu un an, mi-am propus sa nu apar la televiziunea publica, nici la alte televiziuni ca moderator sau invitat. Dar situatia in care se afla tara noastra in ultimele zile ma obliga sa ies din rezerva pe care mi-am impus-o. Ne gasim in fata celor mai importante alegeri din ultimii zece ani. Ma adresez dumneavoastra nu numai in calitate de conducator al SRTv, dar si de persoana publica implicata in toate marile batalii ale ultimilor 25 de ani date pentru propasirea tarii noastre", a declarat Stelian Tanase, duminica seara, in "Telejurnal".

In acest context, presedintele-director general a precizat ca, pe 3 noiembrie, a adresat personal o scrisoare prin care cei doi candidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, au fost invitati sa participe la o dezbatere sau mai multe, organizate de SRTv.

Ultima saptamana de campanie, nicio dezbatere

"Argumentele au fost acestea: 1) neutralitatea dovedita a TVR in aceasta campanie electorala; 2) TVR este singura televiziune care acopera intreg teritoriul national si ajunge in bune conditiuni la comunitatile romanesti din strainatate; 3) capacitatea tehnica si organizatorica a SRTv. Putem asigura cele mai bune conditii editoriale si tehnice prin oameni de valoare profesionala si echipamente de inalt nivel. Am invitat cu acel prilej cele doua staffuri de campanie sa aleaga locul de desfasurare al dezbaterilor (in studiourile TVR, la Palatul Parlamentului, la o Universitate sau oriunde considera ele ca exista conditii bune pentru o dezbatere). De asemenea, am cerut staff-urilor de campanie si le cer si acum sa propuna formatul, subiectele, regulile de joc, ora de desfasurare, durata si numele moderatorului (eventual al jurnalistilor agreati)", a spus acesta.

Stelian Tanase a declarat ca a trecut o saptamana de la scrisoarea adresata, iar, din punctul sau de vedere, "situatia, in loc sa se clarifice, s-a complicat". "Mai multe propuneri venite din diferite zone au fost respinse de cei in cauza. Astfel ca sperantele de a avea totusi dezbaterile dorite de opinia publica s-au indepartat. Intram maine (luni, n.r.) in ultima saptamana de campanie electorala si este posibil chiar probabil sa nu se desfasoare nicio dezbatere televizata in direct intre cei doi candidati. Daca se va intampla asa, s-ar produce un deficit de democratie major si s-ar da un exemplu rau tuturor. Opinia publica are dreptul la macar o dezbatere televizata in direct, daca nu la mai multe, in care cei doi candidati - domnii Victor Ponta si Klaus Iohannis - sa se intalneasca fata-n fata. Dorim sa aflam astfel ce-si propun sa faca cu Romania in urmatorii ani", a mai spus presedintele-director general al SRTv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri