Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, a trimis o noua invitatie catre cei doi candidati la presedintia Romaniei - Victor Ponta si Klaus Iohannis - de a participa la o dezbatere electorala organizata de TVR, inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale, din 16 noiembrie.

Potrivit unui comunicat , TVR a transmis celor doi candidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, o noua invitatie la o intalnire pentru a discuta propunerea. "La inceputul mandatului meu, in urma cu un an, mi-am propus sa nu apar la televiziunea publica, nici la alte televiziuni ca moderator sau invitat. Dar situatia in care se afla tara noastra in ultimele zile ma obliga sa ies din rezerva pe care mi-am impus-o. Ne gasim in fata celor mai importante alegeri din ultimii zece ani. Ma adresez dumneavoastra nu numai in calitate de conducator al SRTv, dar si de persoana publica implicata in toate marile batalii ale ultimilor 25 de ani date pentru propasirea tarii noastre", a declarat Stelian Tanase, duminica seara, in "Telejurnal", relateaza Mediafax.

In acest context, presedintele-director general a precizat ca, pe 3 noiembrie, a adresat personal o scrisoare prin care cei doi candidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, au fost invitati sa participe la o dezbatere sau mai multe, organizate de SRTv.

Ultima saptamana de campanie, nicio dezbatere

"Argumentele au fost acestea: 1) neutralitatea dovedita a TVR in aceasta campanie electorala; 2) TVR este singura televiziune care acopera intreg teritoriul national si ajunge in bune conditiuni la comunitatile romanesti din strainatate; 3) capacitatea tehnica si organizatorica a SRTv. Putem asigura cele mai bune conditii editoriale si tehnice prin oameni de valoare profesionala si echipamente de inalt nivel. Am invitat cu acel prilej cele doua staffuri de campanie sa aleaga locul de desfasurare al dezbaterilor (in studiourile TVR, la Palatul Parlamentului, la o Universitate sau oriunde considera ele ca exista conditii bune pentru o dezbatere). De asemenea, am cerut staff-urilor de campanie si le cer si acum sa propuna formatul, subiectele, regulile de joc, ora de desfasurare, durata si numele moderatorului (eventual al jurnalistilor agreati)", a spus acesta.

Stelian Tanase a declarat ca a trecut o saptamana de la scrisoarea adresata, iar, din punctul sau de vedere, "situatia, in loc sa se clarifice, s-a complicat". "Mai multe propuneri venite din diferite zone au fost respinse de cei in cauza. Astfel ca sperantele de a avea totusi dezbaterile dorite de opinia publica s-au indepartat. Intram maine (luni, n.r.) in ultima saptamana de campanie electorala si este posibil chiar probabil sa nu se desfasoare nicio dezbatere televizata in direct intre cei doi candidati. Daca se va intampla asa, s-ar produce un deficit de democratie major si s-ar da un exemplu rau tuturor. Opinia publica are dreptul la macar o dezbatere televizata in direct, daca nu la mai multe, in care cei doi candidati - domnii Victor Ponta si Klaus Iohannis - sa se intalneasca fata-n fata. Dorim sa aflam astfel ce-si propun sa faca cu Romania in urmatorii ani", a mai spus presedintele-director general al SRTv.

Suntem indreptatiti sa organizam aceste dezbateri in beneficiul publicului.

Stelian Tanase a subliniat: "Suntem obligati prin misiunea noastra asa cum e descrisa de lege, ca singura televiziune publica, si suntem indreptatiti sa organizam aceste dezbateri in beneficiul publicului. In Europa exista practica prin care televiziunea publica este aceea care organizeaza dezbaterile din timpul campaniilor electorale. Fac apel in ultimul ceas la cele doua forte politice aflate in competitie, la staff-urile lor de campanie si la candidati sa accepte oferta SRTv. Este o incercare de a salva situatia. Este de asemenea o propunere onesta de compromis, credem, acceptabila pentru cei doi candidati".

Pe de alta parte, Tanase a tinut sa se asigure "de echidistanta, neutralitatea si profesionalismul" TVR. "In spiritul democratiei, va rog sa intelegeti ca spatiul public are nevoie de aceste dezbateri lamuritoare. Numai asa electoratul va putea alege in cunostinta de cauza la 16 noiembrie pe cel mai bun in functia presedinte al Romaniei. Fac un apel la ratiune. Macar acum, in al 12-lea ceas, va cer sa ajungeti la o intelegere si sa acceptati propunerea aceasta. Astept increzator un raspuns pozitiv din partea celor doi candidati. Propun celor doua staff-uri de campanie o intalnire la TVR in cursul zilei de maine, luni, ora 14.00, pentru a perfecta acordul care sa duca la organizarea acestei mult dorite dezbateri intre domnii Victor Ponta si Klaus Iohannis", a precizat presedintele-director general al TVR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri