Primarul general, Gabriela Firea, a transmis, joi, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un mesaj catre cei care, spune ea, au santajat-o pana acum cerandu-i anumite lucruri pentru a vota diverse proiecte.

"Sunt primar general ales de cetateni si respect legea si sunt institutii ale statului care vegheaza asupra respectarii legii de catre primar, consilieri, directori. Nu se face dreptate cu santaj si nu se face administratie cu presiune. Celor care m-au anuntat astazi deja ca nu vor vota proiecte ca sunt influentati politic si financiar le transmit un singur lucru: ca eu imi fac datoria de primar, muncesc o luna cu aparatul de specialitate si vin cu proiecte bune, pozitive pentru bucuresteni.

Dumneavoastra le votati sau nu le votati, dar eu imi fac datoria fata de bucuresteni. Mai departe. Mize mici, politice, meschine si jocuri de culise financiare si santaj..'Dati-ne aia sau nu mai votez'... eu nu mai cedez din ziua de astazi. Se va face lumina", a declarat Gabriela Firea, potrivit Ziare.com.

Primarul general a transmis consilierilor generali ca sunt liberi sa voteze cum cred ei ca este bine, dar i-a rugat sa o faca gandindu-se la bucuresteni.

"Cine voteaza pentru bucuresteni sau pentru ca asa considera politic sau cine stie deja ca a a practicat la adresa mea un santaj politic sau finaciar... eu nu cedez. Ei se stiu care sunt. Va rog, cei care nu sunteti vizati sa nu analizati foarte mult ce spun ca nu va priveste. In schimb, cei care mi-ati transmis aceste mesaje, vreau sa va transmit public ca sunteti liberi sa votati cum vreti, dar sa nu ii sacrificati pe bucuresteni pentru niste politicieni care au fost candva mari dar nu mai sunt", a punctat ea.

Gabriela Fiea a vorbit tot folosind termenul "santaj" si despre oferirea de salarii compensatorii unor angajati ai regiilor si administratiilor ale caror servicii sunt transferate catre companiile municiopale. Edilul sustine ca nu vor oferi salarii compensatorii, avand in vedere ca acesti oameni, dupa ce li se incheie contractul, sunt angajati imediat pe perioada nelimitata si in conditii financiare mai bune.

"Au fost oameni care au inteles ca nu avem motive legale pentru a acorda fiecarui angajat 20.000 de euro plati compensatorii pentru ca noi nu facem disponibilizari colective. Noi angajam in aceeasi clipa in aceeasi clipa cu contracte pe perioada nelimitata si in conditii financiare mai bune. De ce sa platim salarii compensatorii si a doua zi sa se angajaze la companie?

Nu este normal sa masacram bugetul Capitalei platind la 2.000-3.000 de angajati nemeritat salarii compesatorii. Ca asta este miza. V-o spun direct, pentru ca acestea au fost discutiile din grupurile de lucru. S-au facut minute, procese verbale si scrie negru pe alb. Nu voi ceda acestui sandaj", a spus Firea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri