Premierul Viorica Dancila a anuntat ca urmeaza sa plece intr-un nou turneu extern de aproape o saptamana. Astfel, premierul va merge intai, vineri, pe 2 noiembrie, la Varna, in Bulgaria, unde are loc reuniunea la nivel guvernamental Romania-Bulgaria-Grecia-Serbia, scrie Ziare.com.

Dancila a anuntat insa ca la dejunul prilejuit de aceasta intalnire va participa si premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

"Reuniunea va prilejui continuarea dezbaterilor in materie de interconectare a regiunii. Reuniunea va prilejui o prezentare a obiectivelor presedentiei (sic!) Consiliului UE detinuta de Romania", a spus Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern.

Amintim ca premierul Dancila a efectuat, in luna mai, impreuna cu Liviu Dragnea, o vizita oficiala in Israel. Cei doi s-au ales cu plangere penala pentru inalta tradare - care ulterior a fost clasata de procurori - dupa ce au promis ca Romania va muta Ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Chiar joi premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca este "sigur" ca Romania isi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Cum explica presa externa conflictul dintre presedintele si premierul Romaniei. Dragnea, liderul din umbra de care Dancila e dependenta
Melescanu a terminat analiza privind mutarea ambasadei din Israel. E la Dancila pentru aprobare

Dancila a continuat sa-si prezinte programul vizitelor in sedinta de guvern de miercuri. Astfel, in perioada 3-8 noiembrie, va continua turul tarilor arabe cu Oman si Qatar.

"Vom deschide Ambasada Romaniei in Sultanatul Oman. Este al doilea contact intre un premier si omologul din Qatar de la stabilirea relatiilor diplomatice. Prin aceasta intalnire urmarim consolidarea relatiilor bilaterale", a mai spus Dancila.

Noul turneu extern al premierului vine dupa cel efectuat in urma cu doar doua saptamani in Turcia, Emiratele Arabe Unite si Kuweit.

Dancila a spus atunci ca Erdogan a asigurat-o ca investitorii turci vor construi un spital regional la Constanta, cu 1.000 de paturi, in timp ce o companie din Emirate vrea sa faca port in Bucuresti, pe canalul Dunare-Bucuresti.

Dancila a fost insotita de o delegatie numeroasa, din care nu a lipsit nici consilierul sau Darius Valcov, condamnat penal in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri