Presedintele interimar al PSD, premierul Viorica Dancila, a anuntat marti, dupa sedinta Comitetului Executiv National (CEx), ca s-a votat ca Titus Corlatean sa fie propus vicepremier, Ministerul Justitiei sa fie preluat de catre Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de catre Roxana Manzatu, iar Ministerul Romanilor de Pretutindeni de catre Natalia Intotero. La finalul CEx, prim-ministrul a vorbit si despre votul din Diaspora, despre remaniera guvernamentala, despre ordonantele pe justitie si despre oamenii din PSD care au fost inlaturati de la Guvern, potrivit Agerpres.

Titus Corlatean, vicepremier, Ana Birchall, ministru al Justitiei

"Am luat decizii importante pentru partid. As vrea sa incep cu o decizie referitoare la Bucuresti, cum am spus in cursul zilei de astazi, este importanta pentru noi unitatea, este important sa intelegem unde s-a gresit, sa ne strangem toti, sa ne unim fortele, pentru a putea merge in continuare, iar acest lucru s-a intamplat la Bucuresti. Gabriela Firea a fost votata in Comitetul Executiv National ca presedinte interimar al organizatiei Bucuresti, in urma incheierii mandatului lui Gabriel Mutu. In acelasi timp, Gabriela Firea a fost votata pentru (functia de n.red) vicepresedinte al PSD", a declarat Dancila, marti seara, in conferinta de presa de la finalul CEx al PSD.

Ea a mentionat, totodata, ca in CEx s-a discutat pe tema sustinerii ca lider al delegatiei europarlamentarilor PSD in Parlamentul european a lui Dan Nica, avand in vedere ca, de marti, incep negocierile la nivelul PE.

Presedintele interimar al PSD a mentionat ca in cadrul CEx Paul Stanescu a fost votat in unanimitate ca presedinte executiv al partidului, iar Rodica Nassar ca secretar general al PSD a fost validata tot cu unanimitate de voturi.

Liderul PSD a mentionat ca in cadrul CEx au fost votate si cele trei propuneri de ministri unde exista interimat, la Ministerul Justitiei, Ana Birchall, la Ministerul Fondurilor Europene, Roxana Manzatu, la Ministerul Romanilor de Pretutindeni, Natalia Intotero. In plus, a adaugat ca pentru functia de vicepremier pentru parteneriate strategice a fost votat Titus Corlatean care-l va inlocui pe Viorel Stefan, numit la Curtea Europeana de Conturi.

Dancila, despre votul din diaspora

Presedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), premierul Viorica Dancila, a declarat marti seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca persoanele care au gresit in legatura cu organizarea alegerilor in diaspora vor fi sanctionate si ca a cerut o analiza, in acest sens, de la Ministerul Afacerilor Externe.

"Ministerul Afacerilor Externe a cerut fiecarui ambasador sau consul numarul de sectii de votare de care este nevoie, numarul buletinelor de votare. Aici trebuie sa vedem unde s-a gresit, de fapt, si cei care au gresit, trebuie sa plateasca. Indiferent cine este acea persoana, pentru ca este dreptul fiecaruia sa voteze si eu cred ca trebuie sa facem toate demersurile in care sa asiguram acest drept pentru toti cetatenii Romaniei, fie ca sunt in afara granitelor tarii sau sunt in tara", a spus Viorica Dancila.

Dancila: Nu am discutat despre remaniere

Premierul Viorica Dancila a declarat marti seara ca in cadrul sedintei Comitetului Executiv National (CExN) nu s-a discutat despre o remaniere, ea mentionand ca obiectivul sau este ocuparea portofoliilor unde exista acum un interimat, deoarece este nevoie de ministri titulari si fuvernul trebuie sa functioneze.

"Nu am discutat acum despre remaniere. Obiectivul nostru acum a fost sa avem pe cei care sa ocupe portofoliile unde avem interimat pentru ca, asa cum stiti, saptamana viitoare interimatul se termina si Guvernul trebuie sa functioneze. Mai avem inca o perioada in care detinem presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, dupa cum stiti, se fac negocieri la Bruxelles. Eu cred ca trebuie sa avem ministri titulari, astfel incat sa ne putem continua activitatea", a spus Viorica Dancila, in conferinta de presa de la finalul CExN.

Premierul a afirmat ca il va suna pe presedintele Iohannis si o sa-i comunice noile propuneri de ministri.

Dancila: Nu am vrut sa dau ordonante pe Justitie

Premierul Dancila a declarat, marti seara, ca nu a vrut sa dea ordonante de urgenta pe Justitie pentru ca nu a considerat ca este corect.

"Vreau sa nu mai discutam despre Justitie. Nu am avut nicio discutie astazi legata de Justitie (...) Nu am vrut sa dau ordonante de urgenta pe Justitie pentru ca nu am considerat ca este corect si nu am dat", a spus Dancila, in conferinta de presa de la finalul sedintei Comitetul Executiv National, intrebata care va fi pozitia PSD fata de codurile penale.

Intrebata daca Liviu Dragnea i-a cerut sa dea o astfel de ordonanta de urgenta, premierul a spus ca a fost o opinie in cadrul PSD sa se dea OUG pe anumite aspecte referitoare la Justitie.

Dancila, despre mutarea ambasadei din Israel in Ierusalim

Premierul Viorica Dancila, presedintele interimar al PSD, a declarat ca decizia mutarii ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim apartine presedintelui Klaus Iohannis.

"Dupa cum stiti, eu mi-am exprimat public decizia. Decizia apartine presedintelui Romaniei. Stiti foarte bine ca mutarea unei ambasade este decisa de catre presedintele Romaniei. Parerea mea este ca trebuie sa existe o decizie politica. Eu am declarat in SUA, la Washington, mi-am spus punctul meu de vedere, dar daca va uitati pe declaratia de atunci, am spus, in consens, si cu respectarea prevederilor constitutionale. Eu mi-am spus punctul meu de vedere ", a declarat Dancila, marti seara, la finalul sedintei CExN al PSD, intrebata care este decizia Guvernului in acest moment privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Citeste si:

    Despre Anca Alexandrescu si Darius Valcov

    Presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, a anuntat marti, dupa sedinta Comitetului Executiv Nation (CExN), ca o va elibera din functia de la Guvern pe Anca Alexandrescu, consilier onorific pe probleme de comunicare in cadrul aparatului premierului, adaugand ca nici la partid nu va mai lucra cu aceasta.

    "Cu Anca Alexandrescu exclus, dupa cum stiti este consilier onorific pe probleme de comunicare in cadrul aparatului primului ministru. Maine (miercuri n.r.) o voi elibera din functie. Si la partid la fel", a spus Dancila, in conferinta de presa de dupa sedinta CExN.

    Ea a spus ca nu a luat o decizie in ce il priveste pe Darius Valcov. "Nu am discutat inca despre acest subiect, vom avea si acest subiect in discutie", a mai afirmat premierul Viorica Dancila.

    Citeste si:

      Marcel Ciolacu, propunerea pentru sefia Camerei Deputatilor

      Deputatul Marcel Ciolacu a confirmat a fost validat in CEx al PSD ca propunere pentru sefia Camerei Deputatilor, adaugand ca exista majoritatea in Camera Deputatilor pentru a fi votat si ca se bazeaza pe voturile PSD si ALDE.

      "Daca o sa fiu votat maine, o sa preluam. Avem majoritate, ma bazez pe voturile PSD si ALDE, avem voturi suficiente. (...) Maine intra la procedura la vot final, avem votul...", a declarat Marcel Ciolacu, marti seara, la finalul CEx al PSD.

      Dancila: Colegii din CExN au considerat ca trebuie sa mentinem guvernarea

      Presedintele interimar al PSD, premierul Viorica Dancila, a declarat, marti, ca s-a supus votului membrilor Comitetului Executiv National (CExN) al partidului ramanerea la guvernare, iar acestia au votat toti, cu o singura exceptie, ca trebuie continuata guvernarea, deoarece altfel i-ar dezamagi pe alegatorii formatiunii.

      "Am supus votului Comitetului Executiv National si optiunea, sau parerea mai bine spus, in ceea ce priveste ramanerea la guvernare. Cu o singura exceptie, toti colegii au considerat ca nu trebuie sa amestecam votul pentru Parlamentul Romaniei cu votul pentru europarlamentare si ca trebuie sa mentinem guvernarea pentru ca am dezamagi pe cei care ne-au sustinut si pe cei care cred in noi, pe cei care ne-au votat in 2016, pe cei care ne-au ajutat sa avem o majoritate in Parlament", a afirmat Dancila, in conferinta de presa de la finalul sedintei CExN.

      Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Politic »


      Comunicate de presă

      Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


      Setari Cookie-uri