Dupa gestul obscen facut de Florin Iordache, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, USR cere sanctionarea fostului ministru de la Justitie. Potrivit Digi24, cererea a fost scrisa deja si urmeaza sa fie depusa, luni, la biroul lui Liviu Dragnea.

Seziarea de la USR cere cea mai grava sanctiune pentru Ioradache, indicata de articolele din Statutul Deputatilor si al Senatorilor, din Codul de Conduita si din Regulamentul Camerei Deputatilor pe care le-a incalcat Florin Iordache cand a facut acel gest jignitor de la tribuna Parlamentului.

Ce pedeapsa ar putea primi Florin Iordache

Sanctiunea ar putea insemna, de asemenea, si bani mai putini pentru Florin Iordache, de exemplu Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, ar putea decide sa primeasca o indemnizatie mai mica cu 10%, timp de trei luni de zile.

La fel de bine, vor putea decide cei de la Putere ca Iordache sa-si ceara scuze pentru a scapa de sanctiune. Totul depinde de cei de la PSD si ALDE, ei vor decide cum va fi sanctionat Florin Iordache.

Cei de la USR au incheiat aceasta sesizare, sunt 27 de semnatari si o vor inainta luni presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Citeste si:
Grupul ALDE din Camera Deputatilor, desfiintat oficial
Grupul ALDE din Camera...

De asemenea, deputatii juristi vor trebui sa vina cu un punct de vedere.

Deputatul PSD Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru legile justitiei si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a facut, miercuri, un gest obscen catre opozitie chiar in plenul forului legislativ.

S-a intamplat dupa un discurs in plen, in care i-a atacat pe parlamentarii USR si PNL pentru criticile pe care le-au adus la modificarile legilor justitiei.

„Vom merge mai departe cu toata opozitia pe care a aratat-o Comisia Europeana. Vrem sa fim independenti, vrem sa decidem potrivit Constitutiei, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau altii!”, a spus Florin Iordache, inainte sa faca gestul obscen.

Citeste si:
USR reuseste sa treaca "legea stampilei" de Camera Deputatilor
USR reuseste sa treaca "legea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Persoanele persecutate din motive etnice, scutite de anumite impozite