Surse: Florin Iordache va fi numit de Parlament președinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache va fi numit de plenul reunit al Parlamentului, președinte al Consiliului Legislativ. Potrivit unor surse din conducerea Parlamentului, Iordache și-a depus deja CV-ul, deși speră că va reuși totuși să prindă un loc în viitorul Parlament pe listele PSD, informează Digi24. Șefia Consiului Legislativ este o recompensă a partidului pentru retragerea lui Iordache de pe listele PSD pentru parlamentare.

Ședința de plen în care Florin Iordache va fi numit președinte al Consiliului Legislativ este programată pentru ora 16:00.

Depunerea candidaturilor a fost prelungită până marți, la ora 12:00, Iordache sperând că va reuși totuși să își convingă colegii din PSD să îl trimită din nou în Parlament. Organizația PSD Olt, condusă de secretarul general Paul Stănescu, nu îl mai vrea pe Iordache pe liste, susțin surse din partid.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol.

Potrivit declarației de avere a fostului președinte, acesta a fost remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

Citeste si:
Dan Barna: Acuzaţia că USR l-a votat pe Iordache este una ridicolă
Dan Barna: Acuzaţia că USR...

Consiliul Legislativ este o instituţie importantă pentru procesul legislativ. Angajaţii de aici avizează toate legile depuse la Parlament astfel încât să reglementările să nu se suprapună, să nu contrazică prevederi din alte legi sau să nu intre în contradicţie cu Constituţia. Aşa se menţine un cadru legislativ cât de cât coerent.

În conducerea Consiliului Legislativ au ajuns și fostul judecător CCR, Toni Greblă și fostul secretar de stat din Ministerul Justiției, Mariana Moț.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri