Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, la Parlament, ca si-a dorit "foarte mult" sa ajunga ministru al Transporturilor si ca si-a asumat riscul sa fie respinsa pentru ca stia ca presedintele Klaus Iohannis este "ranchiunos".

Intrebata daca liderul PSD Liviu Dragnea nu o sustine pentru portofoliul Dezvoltarii, Lia Olguta Vasilescu a declarat: "Nu stiu de unde ati scos-o, dar singurul care poate sa decida este CEx. Nominalizarile de ministri se decid doar de CEx. Ieri a fost o discutie, nu s-a votat in BPN, nu s-a ridicat mana", noteaza Ziare.com.

Fostul ministru al Muncii si-a dorit "foarte mult" sa capete portofoliul Transporturilor.

"Nu este vorba de ceea ce imi doresc. Mi-am dorit foarte mult Ministerul Transporturilor, stiam ca pot sa fac treaba acolo. Daca va uitati in cariera mea, peste tot am lasat ceva in urma mea.

Eu zic ca eram foarte calificata pentru acest minister din punct de vedere al managementului pentru ca la Craiova, de exemplu, cand am fost primar, orasul a fost pe primul loc in absorbtia de fonduri europene si stiu ca Ministerul Transporturilor are o problema de aceasta natura", a indicat Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a precizat ca stia ca poate fi respins.

"Am luat in calcul faptul ca este posibil sa fie respinsa numirea mea, am analizat aceasta chestiune la partid, mi-am asumat. Nu a fost niciun fel de situatie neasteptata pentru noi pentru ca stiam ca presedintele este un om ranchiunos si ca nu imi va ierta declaratiile pe care le-am facut cu privire la domnia sa. Este un joc politic de care presedintele profita", a spus ea.

"Nu regret nimic!"

Olguta Vasilescu a adaugat ca in sedinta BPN de marti seara "au fost multi colegi ai mei care s-au exprimat ca era mai bine ca sa merg de la inceput la Dezvoltare, avand in vedere calificarea mea".

"Nu a fost nicio secunda niciun lider impotriva acestei nominalizari. Dar, inca o data, votul se da in CEx", a punctat ea.

Intrebata daca regreta ca a plecat de la Ministerul Muncii, aceasta a raspuns: "Nu regret nimic, a fost o decizie asumata".

Precizam ca miercuri, la ora 17:00, va avea loc o sedinta a Comitetului Executiv National al PSD, urmata de declaratii in care "sa spunem public cum ne-am adaptat hachitelor lui Klaus Iohannis".

Social-democratii au decis, in sedinta de marti seara a BPN al partidului, ca Lia Olguta Vasilescu sa fie propusa pentru Ministerul Dezvoltarii, iar Mircea Draghici pentru portofoliul Transporturilor, conform unor surse.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu va semna decretele de numire in functia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguta Vasilescu si pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale.

Cu toate ca CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii, seful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din functie, si nici decretul de revocare a ministrului Transporturilor, Lucian Sova.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri