Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, la inceputul sedintei de Guvern, ca presedintele Klaus Iohannis blocheaza activitatea guvernului si face un apel pentru ca acesta sa isi schimbe atitudinea.

"Din pacate, constatam cu totii ca domnul presedinte Iohannis face tot posibilul sa blocheze activitatea guvernului in doua domenii vitale. Consider ca astfel de actiuni politice nu isi au locul, mai ales in aceasta perioada, in care ne pregatim pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene si, in acelasi timp, anul in care sarbatorim centenarul. Fac un apel public catre domnul presedinte Iohannis sa-si schimbe atitudinea in acord cu prerogativele constitutionale pentru a nu crea incertitudine in doua domenii atat de importante. Am convingerea ca romanii au nevoie de unitate si ca institutiile statului sa functioneze coerent si sa gaseasca solutii care raspund cel mai bine nevoilor cetatenilor”, a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca nu va lua nicio decizie in privinta noilor ministri propusi de PSD pana dupa Ziua Nationala de 1 Decembrie si a precizat ca nu va semna nici decretul de revocare din functie a ministrului demisionar Lucian Sova.

”Am primit azi o propunere de remaniere. Acest lucru nu este de bun augur. Avem Guverne PSD-ALDE de nici doi ani si pot sa va dau cateva date pe care le-am recitit in aceasta dimineata si care arata ca lucrurile merg foarte prost in privinta guvernarii. PSD este deja la al treilea Guvern. In nici doi ani au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozitii de ministru. Au fost 70 de ministri. Ascultati un pic: 70 de ministri in nici doi ani. Asa nu se poate guverna. Este imposibil sa schimbi ministri toata ziua. De asta se ocupa PSD, sa schimbe ministri. Cum poate functiona un Guvern cu doua remanieri intr-o saptamana? Asa nu se mai poate continua. nu sunt de acord sa contribui la o astfel de guvernare care seamana mai mult cu un carusel. In aceasta saptamana nu va mai exista nicio schimbare de ministri. Iar aceasta remaniere va fi luata in analiza cel mai devreme dupa sarbatorile dedicate Centenarului si Zilei Nationale”, a declarat presedintele

Sursa foto: Shutterstock / Gabriel Petrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri