Primaria Turda, condusa de Cristian Octavian-Matei, va cumpara 20 de autobuze electrice, din care 10 vor fi scurte si 10 vor avea o lungime de 12 metri. Banii vin din fonduri europene si nu de la bugetul local.

Potrivit contractului semnat intre Primaria Turda si Societatea Anadolu, furnizorul se obliga sa livreze toate aceste mijloace de transport in comun pana la sfarsitul anului viitor. Masinile vor fi dotate cu sisteme informatice de ticketing, management de flota si aparatura pentru informarea calatorilor. De asemenea, in baza aceleiasi intelegeri, castigatorul licitatiei va livra si doua statii de incarcare rapida pentru autobuzele pe care le furnizeaza, scrie StirideCluj.ro.

Valoarea investitiei este de 42 de milioane de lei, iar banii sunt asigurati de Uniunea Europeana, in baza Planului de Mobilitate Urbana inaintat de Primarie.

Planul de mobilitate din Turda castigat in prima parte a anului 2018 presupune o investitie de 31.355.430,65 euro, pentru modernizarea a 4 coridoare de mobilitate urbana.

Prin aceste proiecte vor fi asfaltate si modernizate strazile principale pe care circula mijloacele de transport in comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de statii moderne, e-ticketing, monitorizare video), se vor achizitiona 20 de autobuze electrice si se va implementa sistemul de Bike Sharing.