Suceava cumpara autobuze electrice pentru transportul public

Suceava este al doilea oras, dupa Turda, care va organiza in aceasta vara o licitatie pentru achizitia de autobuze electrice destinate transportului public. Finantarea este derulata prin programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

Potrivit anuntului de participare, licitatia pentru mijloacele de transport "verzi", de capacitate mica, va fi organizata in luna iulie, iar valoarea contractului este de 4,7 milioane de lei, scrie Transport Times.

Banii sunt obtinuti in cadrul proiectului „Electromobilitate — Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, ce are in vedere cresterea numarului de vehicule electrice in cadrul parcului auto al Suceavei, ceea ce duce la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2.

Fondurile obtinute prin Programul de Cooperare Elvetiano – Român acopera 85% din valoarea contractului, restul de 15% fiind suportate de la bugetul local.

Pentru atribuirea contractului, cu o durata de 10 luni, sunt luate in calcul mai multe criterii, insa pretul va avea ponderea cea mai mare, de 60%.

Citeste si:
PENNY deschide un nou magazin
PENNY deschide un nou magazin

Primaria municipiului Turda va organiza, in luna iunie, o licitatie pentru achizitionarea unui numar maxim de 20 de autobuze electrice pentru transportul public de calatori, a unui sistem e-ticketing si a unor statii de incarcare rapida. Valoarea contractului este de 44,33 milioane de lei fara TVA, cu o durata de 36 de luni.

Photo by chuttersnap on Unsplash


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri