Proiectul ordonantei de urgenta privind amnistia si gratierea este aproape finalizat si va fi adoptat in ultima sedinta de Guvern de dinaintea Craciunului, sustin surse politice pentru Adevarul. Mai ramane ca Liviu Dragnea sa stabileasca limita pedepselor. Initial, urmau sa fie gratiate pedepsele mai mici de cinci ani, chiar si pentru fapte de coruptie, insa Dragnea ar vrea sa ridice limita la 8 ani, ca sa scape si Darius Valcov.

Potrivit surselor citate, proiectul va fi initiat de ministrul de Interne Carmen Dan, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a refuzat sa-si asume amnistia si gratierea, in ciuda insistentelor lui Liviu Dragnea. De textul ordonantei se va ocupa Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, care a scos in strada sute de mii de oameni.

Premierul Viorica Dancila a incercat sa se opuna, insa nu poate trece peste cuvantul lui Liviu Dragnea, mai ales ca a ramas fara principalul sau sustinator in Guvern - Paul Stanescu. Potrivit surselor Adevarul, din postura de vicepremier, Paul Stanescu a fost cel care a blocat ordonanta de gratiere si amnistie, purtand mai multe discutii aprinse cu Liviu Dragnea.

Pana la urma, Paul Stanescu a fost inlaturat din guvern. Conform planului PSD, ordonanta urmeaza sa fie adoptata in sedinta de guvern de dinaintea sarbatorilor (19 sau 20 decembrie), perioada in care foarte multi bucuresteni pleaca in vacanta, deci scade riscul unor proteste masive.

Daca textul va fi adoptat, Liviu Dragnea scapa de puscarie si ramane cu cazierul curat. Problema e Darius Valcov, sfetnicul sau de incredere, condamnat la 8 ani de inchisoare in prima instanta. Daca ordonanta ar prevede gratierea pedepselor de pana la 8 ani, vor scapa de puscarie mii de infractori foarte periculosi. In acest moment, juristii PSD – Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Serban Nicolae - cauta o solutie ca sa-l salveze de inchisoare pe Valcov, sustin surse din conducerea PSD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri