Potrivit surselor citate, proiectul va fi initiat de ministrul de Interne Carmen Dan, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a refuzat sa-si asume amnistia si gratierea, in ciuda insistentelor lui Liviu Dragnea. De textul ordonantei se va ocupa Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, care a scos in strada sute de mii de oameni.

Premierul Viorica Dancila a incercat sa se opuna, insa nu poate trece peste cuvantul lui Liviu Dragnea, mai ales ca a ramas fara principalul sau sustinator in Guvern - Paul Stanescu. Potrivit surselor Adevarul, din postura de vicepremier, Paul Stanescu a fost cel care a blocat ordonanta de gratiere si amnistie, purtand mai multe discutii aprinse cu Liviu Dragnea.

Pana la urma, Paul Stanescu a fost inlaturat din guvern. Conform planului PSD, ordonanta urmeaza sa fie adoptata in sedinta de guvern de dinaintea sarbatorilor (19 sau 20 decembrie), perioada in care foarte multi bucuresteni pleaca in vacanta, deci scade riscul unor proteste masive.

Daca textul va fi adoptat, Liviu Dragnea scapa de puscarie si ramane cu cazierul curat. Problema e Darius Valcov, sfetnicul sau de incredere, condamnat la 8 ani de inchisoare in prima instanta. Daca ordonanta ar prevede gratierea pedepselor de pana la 8 ani, vor scapa de puscarie mii de infractori foarte periculosi. In acest moment, juristii PSD – Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Serban Nicolae - cauta o solutie ca sa-l salveze de inchisoare pe Valcov, sustin surse din conducerea PSD.

The "Ho-Ho-Ho" effect:...
Citeste si: The "Ho-Ho-Ho" effect: impactul Craciunului in piata imobiliara locala