Urmatoarele pozitii au fost ocupate de Nicolae Stefanuta, Vlad – Marius Botos, Vlad Gheorghe, Naomi Reniut Ursoiu si Radu Ghelmez.

Peste 80 de membri USR s-au inscris in cursa interna pentru stabilirea candidatilor la europarlamentarele din 2019. USR isi desemneaza candidatii in urma votului tuturor membrilor, o practica extrem de rar intalnita printre partidele politice din Romania. Votul s-a desfasurat printr-un sistem electronic, on-line, securizat si verificabil.

Potrivit sondajelor din ultimele luni, USR ar putea revendica trei dintre locurile de eurodeputati romani.

Fiecare membru a putut sa aleaga 7 candidati si sa le acorde puncte in ordinea preferintelor: candidatul cel mai bine plasat a primit 9 puncte, cel de pe locul doi – 7 puncte, urmatorii candidati – 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat s-a facut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot pe care acel candidat a fost votat. Candidatii au fost ordonati conform sumelor punctajelor primite.

Revista presei 6 decembrie:...
Citeste si: USR cere statului roman sa opreasca extradarea jurnalistului turc

Campania interna s-a desfasurat timp de doua luni, incepand cu 1 octombrie 2018 si pana pe 29 noiembrie 2018 si a inclus dezbateri, prezentari si turnee de promovare a candidatilor. Procesul de votare a inceput in data de 22 noiembrie 2018, la ora 12.00 si s-a incheiat in data de 29 noiembrie 2018, la ora 12.00.

Candidatii au varste cuprinse intre 22 si 61 de ani si profesii diverse, de la economisti, ingineri IT, pana la jurnalisti si cercetatori. Pe listele interne s-au inscris 15 competitori din Diaspora.

Sursa foto: Agerpres Foto