"Anul acesta, noi trebuie sa terminam 100 de kilometri de autostrada. Pe 31 decembrie, seful CNAIR trebuie sa vina si sa-mi spuna: 'Avem cei 100 de kilometri de autostrada'. Daca zice 'nu-i avem', pleaca acasa. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie sa-l facem", a afirmat Dancila, conform Agerpres.ro.

Premierul a precizat ca in ianuarie va fi desemnat castigatorul licitatiei pentru autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov.

"Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov, avem pana acum 18 solicitari. La jumatatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi aceasta autostrada, deci speram ca in cel mai scurt timp sa avem si aceasta autostrada. Bineinteles ca analizam foarte atent ceea ce se intampla si cu celelalte autostrazi", a spus Dancila.

Ea a subliniat ca lucrarile la autostrazi sunt monitorizate cu foarte mare atentie, iar termenele trebuie respectate.

Ce proiecte de infrastructura...
Citeste si: Ce proiecte de infrastructura ar trebui sa fie gata in 2019?

"Stiu ca mai avem unele probleme legate de autorizatiile de mediu, mai avem la Pitesti - Sibiu doua tronsoane unde trebuie sa vedem studiile geologice. Ne dorim sa realizam acest lucru si eu sper ca in timpul guvernului pe care il conduc sa incepem aceasta autostrada, dar, in acelasi timp, acordam o mare atentie legarii coridoarelor europene, dar si pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem sa vedem cum realizam acest lucru, poate chiar combinand fondurile europene cu parteneriatul public- privat", a mai spus Viorica Dancila.