Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a declarat vineri pentru AGERPRES ca suspendarea presedintelui Klaus Iohannis este ultimul demers luat in calcul de social-democrati, chiar daca acesta intelege sa blocheze activitatea Guvernului, in conditiile in care si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat, pentru ca PSD este interesat ca Romania sa aiba o Presedintie de succes la Consiliul Uniunii Europene.

El a evidentiat ca presedintele Iohannis si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat si "crede ca poate castiga acest mandat opunandu-se deciziilor CCR si blocand Guvernul".

Intrebat ce va face PSD in conditiile in care seful statului a anuntat ca refuza semnarea propunerilor pentru Ministerele Transporturilor si Dezvoltarii, Florin Iordache a aratat ca aceasta situatie va fi analizata, dar suspendarea presedintelui este ultimul demers luat in calcul.

"Normal ca analizam si noi ce se intampla in perioada urmatoare. Dar, in acelasi timp, vreau sa spun ca demersul cu suspendarea este ultimul demers pe care in acest moment, cand Romania detine Presedintia Consiliului UE, il initiaza. Pe noi ne intereseaza o Presedintie de succes, ne intereseaza sa avem niste rezultate foarte bune pe cat mai multe domenii, si nu ne intereseaza sa continuam lupta cu Iohannis, chiar daca el ne-a anuntat astazi ca isi doreste un nou mandat", a subliniat deputatul PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri ca va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, respectiv Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

"Nu am formulat inca un raspuns de refuz, fiindca asta va fi, voi refuza propunerile inaintate de prim-ministru, fiindca aici avem si argumente de legalitate, dar avem si argumente de oportunitate. Echipa mea lucreaza la aceasta analiza, insa pana la mijlocul saptamanii viitoare voi da publicitatii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile facute de prim-ministru", a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Tot vineri seful statului a reafirmat ca va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidentiale si a anuntat obiectivele pentru acest an.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri