Fostul premier Dacian Ciolos sustine ca a fost dificila decizia de a candida la alegerile europarlamentare din acest an, dar a realizat ca "trebuie sa incepem sa iesim din ceata toxica pe care unii vor sa o astearna peste tara", informeaza Agerpres.

"Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificila. (...) Agenda acestor indivizi care au capturat tara, care vor sa decida cum traim, cum gandim, cum ne va arata viitorul nu este si nu poate fi agenda noastra. (...) Trebuie sa incepem sa iesim din ceata toxica pe care unii vor sa o astearna peste tara. (...) Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din cosmarul acesta si de a se implica fara teama. Dezinteresul sau retragerea din fata acestor politicieni nocivi nu este o solutie. Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. Dupa ce am inteles ca nu conteaza ce vor spune, ca indiferent ce voi face oricum vor zice niste enormitati si minciuni, am stat si am cugetat la ce ar fi mai bine", a scris Dacian Ciolos, sambata, pe Facebook.

El subliniaza ca "Romania are nevoie vitala de a fi reprezentata in Parlamentul European de oameni competenti, care sa lupte pentru binele tuturor romanilor - atat al celor ramasi acasa, cat si al celor din diaspora".

"A fi europarlamentar nu inseamna a-ti parasi tara. Din contra! Iar planul meu e sa incepem sa reconstruim Romania. Am de gand sa muncesc pentru tara mea si voi face asta si acasa, si in Parlamentul European. (...) Avem nevoie de tot ce putem oferi, incepand cu primul test electoral - alegerile europarlamentare. De aceea, am decis sa imi depun candidatura in procedura interna a PLUS. As vrea sa fie foarte clar: proiectul meu este in Romania. Altfel, nu ar fi fost nevoie sa initiez un proiect politic aici si as fi fost demult la Bruxelles sau in alta parte. Am initiat PLUS pentru a lucra in Romania si pentru Romania. Iar candidatura la Parlamentul European se inscrie perfect in aceasta logica", a mai scris Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos: Pentru Liviu...
Citeste si: Ciolos: Pentru Dragnea, patriotismul inseamna o Romanie fara UE

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
La Cotroceni se discuta despre un referendum pe legile justitiei