Rovana Plumb, la Congresul PES: Social-democratia este singura optiune reala pentru continuitatea constructiei europene

Social-democratia este singura optiune reala pentru continuitatea constructiei europene, iar PSD, prin programul de guvernare, construieste in fiecare zi o Romanie sociala, a declarat presedintele OFSD, Rovana Plumb, la Congresul Partidului Socialistilor Europeni (PES) de la Madrid.

"Directia asumata de PES se traduce prin crearea de locuri de munca, politici mai bune in sanatate si mediu, educatie si raspunsul la revolutia digitala. Preocuparea noastra principala este sa facem o politica inclusiva, moderna si rezonabila - sa raspundem la nevoile cetatenilor prin solutii moderne, realiste si moderate. Social-democratia este singura optiune reala pentru continuitatea constructiei europene, cat timp este inteleasa si aplicata adecvat in fiecare tara membra UE. PSD construieste in fiecare zi o Romanie sociala, pe baza unui program de guvernare ambitios, prin care ne-am propus sa reducem saracia si sa eliminam mari nedreptati sociale. De aceea, suntem increzatori ca 'un nou contract social pentru Europa', un reper valoric pentru toate statele membre UE, este extinderea fireasca a unor politici nationale de succes," a afirmat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat transmis sambata de PSD, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste participarea social-democratilor europeni la alegerile pentru Parlamentul European, presedintele OFSD a comentat ca "social-democratii europeni au pierdut teren in ultimii ani in fata popularilor europeni, care fac o politica de dreapta. La randul lor, popularii europeni sunt depasiti in multe tari si inlocuiti treptat de lideri cu viziuni nationaliste si chiar extremiste. Acesta este un pericol real pentru continuitatea proiectului european. Ca social-democrati, avem datoria sa ne adaptam la vremurile in care traim si sa venim cu o viziune in care orice european sa se poata regasi, fie ca voteaza la Bucuresti, la Madrid sau la Berlin".

Rovana Plumb, presedintele OFSD, care este, din decembrie 2018, membra in biroul de conducere al PES, a participat, alaturi de presedintele PSD, Liviu Dragnea, si prim-ministrul Viorica Dancila, la Congresul Partidului Socialistilor Europeni, care s-a desfasurat vineri si sambata la Madrid.

In cadrul reuniunii, a fost adoptat manifestul electoral "Un nou contract social pentru Europa" - o platforma politica ambitioasa, ancorata in valorile si provocarile Uniunii Europene, ce isi propune sa aduca Europa mai aproape de cetateni dupa alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

Citeste si:
In ultima zi de mandat, Dancila a numit un nou sef la Antifrauda
Cum si-a petrecut Viorica...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: LCV / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri