Uniunea Salvati Romania si partidul fostului presedinte Traian Basescu, PMP, cer infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa investigheze controversata „ordonanta a lacomiei”, cum este cunoscuta OUG 114.

"USR, alaturi de PMP si deputati neafiliati, a depus la Biroul permanent al Camerei Deputatilor o cerere de constituire a unei comisii parlamentare de ancheta cu privire la subminarea intereselor economice si strategice ale Romaniei prin adoptarea OUG 114/2018. USR considera ca se impune o ancheta parlamentara tinand cont de caracterul exceptional si de impactul economico-social al masurilor reglementare de OUG nr. 114/2018, de pericolul iminent al distorsionarii pietei de electricitate si de gaze naturale, fapt evidentiat si de notificarea pe care Comisia Europeana a adresat-o Guvernului Romaniei in data de 7 martie 2019. Consideram ca OUG 114 poate avea consecinte nefaste asupra securitatii energetice a tarii", a sustinut Pruna, scrie Agerpres.

Ea a spus ca preturile la consumatorii de gaze nu sunt plafonate, sunt plafonate la producator.

"In plus, prin ordinul ANRE de saptamana trecuta, vedem ca Ioan Niculae este cel care beneficiaza de pe urma acestei plafonari la gaze la 68 de lei MWh, 25% din productia interna mergand catre combinatele domnului Ioan Niculae. Credem ca a fost o ordonanta data cu dedicatie, care nu a tinut cont de niciun fel de practici concurentiale, nu s-a dat in interesul consumatorilor, doar in interesul unor oameni foarte apropiati de PSD si ALDE", a mai spus ea.

Pruna a adaugat ca masura plafonarii pretului la gaze naturale a blocat cea mai mare investitie in productia de gaze naturale din Marea Neagra si a atras declansarea procedurii de infringement de catre Comisia Europeana.

USR considera ca se impune ca o comisie parlamentara sa stabileasca, printre altele, circumstantele care au determinat Guvernul sa adopte OUG 114/2018 si modul in care actul normativ a influentat piata de gaze naturale si de energie electrica, dar si considerentele in baza carora a fost luata decizia sprijinirii pe criterii politice a unor consumatori non-casnici de gaze naturale in detrimentul altora, a aratat Pruna.

Intrebata de ce PNL nu a semnat solicitarea de infiintare a acestei comisii de ancheta, Pruna a spus ca aceasta a fost alegerea liberalilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri