Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Serghei Stanishev, a anuntat, in cadrul reuniunii liderilor socialisti la Bruxelles, ca relatiile cu PSD, partidul condus de Liviu Dragnea, sunt inghetate pana la alegerile europarlamentare, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul PES, confrom Digi24.

”Serghei Stanishev a subliniat din nou ingrijorarile continue ale PES fata de respectarea statului de drept in Romania. El i-a informat pe sefii de guverne, comisarii europeni si liderii partidelor ca pana in momentul in care Guvernul Romaniei nu isi clarifica angajamentul fata de respectarea statului de drept si nu urmeaza recomandarile Comisiei Europene, conducerea PSSD considera inghetate relatiile cu PSD”, se arata in comunicatul socialistilor europeni.

Mai mult, Stanisev arata in comunicatul citat ca apartenenta PSD la familia socialistilor europeni va fi discutata in iunie, la viitoarea intalnire a conducerii PSD.

Pana in iunie, PES nu va mai organiza nici un eveniment impreuna cu PSD, a mai anuntat Stanisev in comunicatul oficial postat pe site-ul PES.

Masurile luate de PES la adresa PSD vin la scurt timp dupa ce PPE a suspendat FIDESZ, partidul premierului mahiar Viktor Orban, iar ALDE european a anuntat ca va discuta o cerere de excludere a partidului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Liviu Dragnea: De opt luni stau in penitenciar complet nevinovat
Liviu Dragnea: De opt luni...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce bunuri a gasit Vela cumparate pentru protectia demnitarilor PSD