PSD a reactionat dupa ce liderul socialistilor europeni a transmis ca relatiile cu partidul lui Liviu Dragnea sunt inghetate pana cand Guvernul Romaniei isi clarifica angajamentul fata de statul de drept. Liderii PSD sustin ca este inadmisibil acest tratament al unor colegi din PES si ca aceasta pozitionare nu reflecta opinia de ansamblu a socialistilor europeni, potrivit Hotnews.

"Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem astepta la mistificari si acuzatii fara acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Intelegem ca, in realitate, situatia PSD nu a fost discutata in cadrul intalnirii PES, ceea ce indica faptul ca acea pozitionare nu reflecta pozitia de ansamblu a PES. Dar daca sunt colegi in PES care au ingrijorari cu privire la statul de drept din Romania, asteptam cu interes sa ne spuna concret care sunt aspectele care ii ingrijoreaza. Pana acum, nimeni dintre cei care s-au aratat ingrijorati de situatia din Romania nu a putut indica un element concret care sa le justifice ingrijorarea", au transmis reprezentantii PSD.

Ei sustin din nou ca "toata aceasta poveste legata de statul de drept din Romania" este mai degraba o chestiune motivata de o logica electorala decat de o ingrijorare reala si ca toata aceasta efervescenta se va stinge dupa alegerile din 26 mai.

Liderii PSD au si un avertisment: "Atunci, dupa alegeri, situatia va fi cu totul alta, cand cei alesi in numele PSD vor avea o pozitie mult mai puternica. Atunci va veni si raspunsul nostru. Insa acum nu vom intra in acest joc si nu e cazul sa-i acordam o atentie mai mare decat e cazul.

Citeste si:
Proiectul lui Serban Nicolae cu paradisurile fiscale, adoptat de Senat
Proiectul lui Serban Nicolae...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt tarile cu cele mai mari rezerve de aur din lume