Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, a dat joi primele declaratii dupa remaniere. Aceste a afirmat ca "Guvernul ii apartine prim-ministrului" si nu presedintelui Romaniei sau Parlamentului. Toader a mai precizat si ca decizia premierului Viorica Dancila este decisiva si o va respecta, potrivit Agerpres.

"Exista, sigur, Constitutie, exista o decizie, cred ca 875, a Curtii Constitutionale din 2018, care spune ca premierul are rolul decisiv in procedura de numire si de revocare a unui ministru. Pentru ca eu v-am spus si dumneavoastra faptul ca Guvernul ii apartine prim-ministrului, Guvernul nu-i apartine nici presedintelui, nici Parlamentului. Sigur, ca el e sprijinit de majoritatea parlamentara... Prin urmare, vointa prim-ministrului nu ca primeaza, este decisiva si o voi respecta", a declarat Toader la sediul Ministerului Justitiei.

Intrebat de jurnalisti de ce mai merge la intalnirea cu premierul Viorica Dancila, in contextul in care aceasta a transmis catre Cotroceni decizia de a-l remania, Toader a raspuns ca la momentul in care au stabilit intalnirea, nu stia ca decizia a fost trimisa catre Cotroceni - "Daca intr-adevar a trimis la Cotroceni, sigur ca demisia mea ramane fara obiect".

"Eu cred ca mi-am indeplinit obligatii - niciodata nu poti sa multumesti pe toata lumea - si plec multumit de experienta pe care am dobandit-o, dar nu am venit la minister sa dobandesc experienta, am venit la minister sa pun in aplicare experienta pe care am avut-o, pe care o am, in principal experienta de fost judecator constitutional. A fost o echipa frumoasa, am facut parte din trei guverne - al domnului premier Grindeanu, al domnului Tudose si al doamnei Dancila. Eu am avut continuitate, am fost onorat. (...) Eu, personal, sunt foarte multumit", a mai declarat Tudorel Toader.

Acesta a negat informatia ca urmeaza sa fie viitorul procuror general al Romaniei. "Categoric nu, nici nu mi-a trecut prin minte asa ceva. Eu am fost procuror la inceput, visul meu nu e sa fiu procuror si la sfarsit de cariera".

Miercuri seara, prim-ministrul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri de la Justitie, Fonduri Europene si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni.

Totodata, premierul a transmis catre Administratia Prezidentiala propunerea de revocare a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si a ministrului pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a anuntat Guvernul intr-un comunicat.

Pentru Ministerul Justitiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene - deputatul Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, senatorul Tit-Liviu Brailoiu.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri