Seful Sectiei speciale de investigare a magistratilor, Gheorghe Stan, a fost numit marti in functia de judecator al Curtii Constitutionale cu 174 de voturi ”pentru”, conform G4Media.

Gheoghe Stan a fost propunerea surpriza a PSD pentru functia de judecator CCR.

La finalul lunii ianuarie, Gheorghe Stan a fost validat de plenul CSM la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ) din cadrul Parchetului general (PG). El a devenit cunoscut dupa ce Inspectia judiciara (IJ) a inceput hartuirea procurorilor care au instrumentat dosare precum Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob, George Popovici, Paul Dumitriu, Marius Bulancea si alti sefi din DNA. Recent, IJ i-a trimis in judecata disciplinara si pe procurorii militari care instrumenteaza dosarul 10 August.

Stan este considerat in sistemul de justitie drept omul de incredere al Oanei Schmidt Haineala, fost presedinte al CSM si fost sef al Corpului de control al ministrului Justitiei Tudorel Toader. Stan a fost numit marti in functia de judecator al Curtii Constitutionale cu 174 de voturi "pentru".

De asemenea, judecatorul de la Curtea de Apel Constanta, Cristian Deliorga, a fost numit judecator CCR de catre Senat cu 70 de voturi ”pentru”.

Atat Stan, cat si Deliorga, au fost propusi de PSD pentru functiile de judecatori constitutionali.

PSD si ALDE au impreuna doar 159 de deputati, dar la votul final pentru numirea judecatorului CCR au fost prezenti doar 134 dintre ei, ceea ce inseamna ca 40 parlamentari de la alte partide au votat in favoarea lui Gheorghe Stan. La un vot anterior similar, pentru adoptarea Codurilor penale, au votat alaturi de PSD si ALDE deputati de la UDMR si minioritati.

PSD si ALDE au gasit marti o solutie pentru a se asigura de fidelitatea propriilor deputati la votul decisiv din plenul Camerei Deputatilor pentru propunerea PSD de judecator al Curtii Constitutionale, in persoana lui Gheorghe Stan, actual sef al Sectiei Speciale pentru magistrati.

Mai precis, PSD si ALDE le-au impus propriilor deputati sa completeze buletinele de vot (operatiune care ar fi trebuit sa fie secreta, potrivit regulamentului de functionare) sub ochii a doi ”cerberi”, cate unul de la fiecare partid: Marcel Ciolacu (PSD) si Andrei Gerea (ALDE).

Sursa foto: G4Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri