Curtea de Apel Bucuresti analizeaza, la solicitarea Politiei Romane, daca sunt intrunite conditiile extradarii din Madagascar a fostului primar al municipiului Constanta Radu Mazare, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit sursei mentionate, dupa verificare, instanta va informa Ministerul Justitiei, care ar urma sa trimita catre Madagascar cererea de extradare, urmand ca, ulterior, autoritatile din acest stat sa se pronunte cu privire la solicitare.

Fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost ridicat de autoritatile din Madagascar si este tinut in custodie, aceasta masura fiind luata ca urmare a mandatului de cautare emis de autoritatile romane prin Interpol, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Miercuri, Politia Romana a transmis ca autoritatile din Madagascar au comunicat, prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, faptul ca un cetatean roman, urmarit international pentru punerea in aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 9 ani, a fost arestat pentru o perioada de sase zile.

"Politia Romana a fost in permanenta legatura cu autoritatile din Madagascar, colaborand cu acestea in vederea depistarii si arestarii persoanei urmarite international. Persoana arestata de autoritatile din Madagascar a fost condamnata de Curtea de Apel Bucuresti, in anul 2017, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma continuata si constituire de grup infractional organizat", se precizeaza in comunicat.

Autoritatile din Romania au emis pe numele lui Radu Mazare un mandat de cautare internationala.

Mazare a plecat in Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a facut demersuri pentru obtinerea azilului.

Radu Mazare are multiple condamnari in Romania, multe nedefinitive. Pedeapsa definitiva care a atras cu sine si mandatul international este cea din dosarul retrocedarilor, ramasa definitiva in februarie la instanta suprema.

Fostul primar Radu Mazare a fost condamnat definitiv, in 8 februarie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la noua ani inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Investigatie Recorder - Drumurile si hotia