Comisia Juridica a Senatului a decis ridicarea imunitatii in cazul liderului ALDE si al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru care DNA a cerut incuviintarea inceperii urmaririi penale, a anuntat presedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, noteaza Hotnews.ro.

Procurorii DNA au cerut Senatului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale pentru fapte de coruptie in 7 noiembrie, anul trecut. Tariceanu este acuzat de luare de mita. Concret, liderul ALDE ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al carui nume a fost legat si dosarul Microsoft, in care au fost implicati mai multi demnitari romani.

In sesiunea parlamentara de toamna, senatorii din comisia juridica l-au audiat pe Tariceanu dar au amanat elaborarea unui raport pe motiv ca trebuie sa studieze documentele.

La reluarea lucrarilor Parlamentului, in sesiunea din februarie, Biroul permanent al Senatului a stabilit ca termenul definitiv pentru ca membrii comisiei juridice sa dea un aviz este 2 aprilie. Raportul comisiei este, oricum, unul consultativ, plenul fiind suveran in luarea unei decizii.

Tariceanu nu poate fi urmarit penal, fara acordul Senatului, pentru ca este vorba despre fapte savarsite in perioada mandatului de premier.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri