Comisia Juridica a Senatului a decis ridicarea imunitatii in cazul liderului ALDE si al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru care DNA a cerut incuviintarea inceperii urmaririi penale, a anuntat presedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, noteaza Hotnews.ro.

Procurorii DNA au cerut Senatului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale pentru fapte de coruptie in 7 noiembrie, anul trecut. Tariceanu este acuzat de luare de mita. Concret, liderul ALDE ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al carui nume a fost legat si dosarul Microsoft, in care au fost implicati mai multi demnitari romani.

In sesiunea parlamentara de toamna, senatorii din comisia juridica l-au audiat pe Tariceanu dar au amanat elaborarea unui raport pe motiv ca trebuie sa studieze documentele.

La reluarea lucrarilor Parlamentului, in sesiunea din februarie, Biroul permanent al Senatului a stabilit ca termenul definitiv pentru ca membrii comisiei juridice sa dea un aviz este 2 aprilie. Raportul comisiei este, oricum, unul consultativ, plenul fiind suveran in luarea unei decizii.

Citeste si:
Romania, lidera Europei Centrale si de Est la inarmare!
Romania, lidera Europei...

Tariceanu nu poate fi urmarit penal, fara acordul Senatului, pentru ca este vorba despre fapte savarsite in perioada mandatului de premier.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Decizia in cazul imunitatii lui Tariceanu a fost amanata pentru 2019