“La trei decenii dupa caderea comunismului, Romania a demonstrat zilele acestea, prin prezenta masiva la vot si printr-o decizie cheie a justitiei, ca institutiile sale functioneaza, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodata. Felicitari, Romania!”, a declarat Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.


Diplomatul britanic face referire la cele doua evenimente importante petrecute in ultimele zile: alegerile europarlamentare si condamnarea lui Liviu Dragnea.

La alegerile europarlamentare au votat 49,02% dintre romanii din tara cu drept de vot, adica peste 8,9 milioane de oameni. La referendumul pentru justitie au votat 41,28% dintre romanii cu drept de vot, ceea ce inseamna un numar de peste 7,5 milioane de oameni.

Prezenta la vot la alegerile europarlamentare a fost una record, ea depasind-o cu zece puncte procentuale pe cea de la alegerile parlamentare din 2016.

Judetele in care oamenii au iesit la vot in numar mare sunt Ilfov (64,02%), Cluj (61,1%), Giurgiu (55,55%), Sibiu (55,08%) si Brasov (54,28%).

La o zi dupa alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea, seful Camerei Deputatilor si liderul PSD, a fost condamnat in dosarul angajarilor fictive la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Judecatorii Instantei Supreme au pronuntat verdictul final in dosarul in care presedintele PSD Liviu Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al PSD Teleorman ar fi coordonat si controlat activitatea DGASPC Teleorman, institutie in cadrul careia au fost angajate fictiv Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri