Premierul Viorica Dancila a declarat ca trebuie gasite solutii legislative pentru votul in diaspora, cum ar fi introducerea votului electronic, in contextul cozilor care s-au format la sectiile organizate in strainatate, duminica la alegerile Europarlamentare, potrivit Hotnews.

„Am spus ca am cerut o analiza. MAE a si inceput aceasta analiza sa vedem ce s-a intamplat si am spus ca vom lua masuri radicale. Sa reglementam inclusiv prin legislatie. Votul electronic, votul prin corespondenta”, a afirmat Viorica Dancila, la finalul CEx al PSD.

Intrebata cum de PSD a decis propunerea lui Titus Corlatean, in conditiile in care acesta a demisionat in urma scandalului legat de organizarea votului in Diaspora la alegerile prezidentiale din 2014, premierul a raspuns: „Nu cred ca e o problema. In portofoliul pentru parteneriat strategic nu are nicio legatura cu votul din Diaspora. Ce legatura au cele doua portofolii. Unde se duce Titus Corlatean este pe parteneriat strategic. Nu putem spune ca nu are experienta pe externe. Asa daca incercam sa gasim o legatura intre ele, eu spun ca nu exista”.

Seful Executivului a anuntat si deciziile Comitetului Executiv pentru propunerile in Guvern: Vicepremier- Titus Corlatean, Ministerul Justitiei- Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene- deputatul PSD Brasov, Roxana Minzatu, Ministerul Românilor de Pretutindeni - Natalia Intotero.

Anterior, la finalul Biroului Permanent National al PSD, Dancila afirma ca responsabilii pentru ceea ce s-a intâmplat la votul de duminica din strainatate, când mii de români nu au putut vota desi au stat 7-8 ore la coada, trebuie sa plece acasa, fie ca este vorba despre ambasadori sau consuli.

Teodor Melescanu si-a cerut scuze, luni, fata de romanii din diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare si referendum din cauza cozilor care s-au format la urne. El a spus ca a cerut o ancheta in statele unde au fost o problema, iar MAE a inceput o analiza de urgenta a situatiei.

La mai multe sectii de votare din strainatate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, mii de români asteptând sa-si exercite dreptul la vot. Cozi s-au format si in fata sectiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin si Regensburg, românii declarându-se nemultumiti, pe retelele de socializare, ca asteapta ore bune la coada din cauza organizarii slabe a autoritatilor române. Multi dintre ei, printre care si fostul ambasador Mihnea Motoc, au plecat acasa fara sa voteze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri