Zi decisiva pentru Calin Popescu Tariceanu in Parlament. Cererea DNA privind inceperea urmaririi penale ajunge la vot in Senat.

Comisia juridica propune plenului Senatului ridicarea imunitatii lui Tariceanu dupa votul de saptamana trecuta. Rezultatul de astazi este insa imprevizibil. Comisia juridica din Senat a avizat, miercuri, inceperea urmaririi penale pentru liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, in dosarul in care este acuzat ca a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari, scrie Digi24.

Presedintele comisiei, social-democratul Robert Cazanciuc, a spus ca au fost trei voturi „pentru”, doua abtineri si un vot „impotriva”.

Conform lui Cazanciuc, inca de marti Biroul Permanent a dispus un termen de doua saptamani pntru depunerea raportului, dar acesta va fi depus mai devreme.

Senatorii juristi au amanat de sase ori dezbaterea privind ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu. Doar senatorii Opozitiei au venit la ultima dezbatere, de pe 9 aprilie, unde urma sa fie discutata cererea DNA pentru inceperea urmarii penale in cazul presedintelui Senatului.

DNA a transmis Senatului, in 7 noiembrie 2018, cererea de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Tariceanu, acesta apreciind ca este un demers politic si exprimandu-si convingerea ca in dosar e vorba de „multa maculatura”.

Citeste si:
Surse: Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei
Surse: Călin Popescu...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Calin Popescu Tariceanu este acuzat ca a primit, in perioada in care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firma austriaca pentru a interveni pentru inchierea unor acte aditionale la un contract derulat de companie. Suma primita de Tariceanu reprezenta un comision de 10 la suta din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Calin Popescu Tariceanu are peste 70 de volume si cuprinde peste 17.000 de pagini.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »



Setari Cookie-uri