“Epoca PSDragnea s-a incheiat si PSD este un partid nou!”, spune, miscator si apasat, baronul de Focsani, Marian Oprisan, al carui palat faraonic troneaza ca o nobila promisiune de mai bine pentru cetateni, inconjurat de ziduri de trei metri inaltime. In realitate, nimic nu s-a schimbat – doar un cap al balaurului a fost retezat si, in rest, “business as usual”, cum se spune “la corporatii”.

As fi putut crede ca CEVA s-a schimbat la PSD dupa alegerile Europarlamentare si condamnarea lui Dragnea daca s-ar fi intamplat, imediat dupa aceea, trei lucruri.

  1. Intreg Guvernul, aservit condamnatului penal Liviu Dragnea, sa isi dea imediat demisia. Motivele sunt nenumarate si tin, in mare parte, de lipsa deciziilor de anvergura in ultimii ani, utile cetatenilor si tarii, dar si, pe de alta parte, de unele decizii absolut nocive pentru economie si justitie.
  2. Noul Guvern, tot PSD-ALDE, sa fie format de oameni noi, iar primele decizii ale acestora sa fie repararea a ceea ce coalitia a distrus in ultimii doi ani si jumatate – incepand cu OUG 114, dar si cu legile justitiei, care trebuie aliniate normelor internationale, raportului GRECO si al Comisiei de la Venetia.
  3. Tragerea la raspundere a tuturor factorilor implicati in atacurile asupra populatiei din 10 august – si, in acest sens, este necesara in primul rand desecretizarea dosarelor, pe care Carmen Dan inca “le tine la sertar”. In aer inca se simt gazele lacrimogene cu care au fost atacati copii, batrani, jurnalisti si turisti, "fara discriminare", doamna ministru!

Abia in acele conditii as fi putut lua in considerare faptul ca putem vorbi, intr-adevar, de o reforma in Partidul Social Democrat.

In realitate insa, au iesit la suprafata baroni din trecutul negru al partidului, Adrian Nastase, in epoca caruia presa libera era doar o dulce amintire si un si mai dulce deziderat si dosarele se faceau, pe fata, la comanda. In realitate, Guvernul a mai scos un OUG nociv prin care PSD isi consolideaza puterea in primariile din tara. In realitate, Parlamentul protejeaza, ca un scut, pe Calin Popescu Tariceanu, in loc sa lase instantele sa decida – practic, parlamentarii sunt mai presus de lege!

Melescanu este, in continuare, Ministru de Externe si, mai rau, Senatul a respins propunerea de vot prin corespondenta si vot electronic – practic, PSD “pedepseste” toti romanii, in ciuda sutelor de mii de oameni care au stat la cozi in intreaga lume.

In realitate, cel mai mare partid din Romania nu se leapada nici macar de “parul de pe lup” si cu atat mai putin de narav. Exista, insa, speranta – iesiri masive la scrutinele ce urmeaza, de o importanta vitala. In toamna vom alege Presedintele statului, iar la anul vor urma doua runde care vor defini, cel putin pe urmatorul cincinal, Romania – alegerile locale si cele Parlamentare.

Daca se va iesi in numar masiv la vot, istoria si statisticile ne arata ca Romania va avea, cu adevarat, o sansa reala de a se reforma. Si va fi, poate, cel mai frumos cadou dupa mai bine de 30 de ani de la Revolutie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri