Comisia Europeana critica dur derapajele fiscale ale Romaniei intr-un document oficial. Marile hibe: legea pensiilor, OUG 114, proasta colectare a veniturilor, ignorarea fondurilor UE, lipsa de infrastructura, lipsa de transparenta

Comisia Europeana critica dur derapajele fiscale provocate atat de guvern, cat si de parlamentul Romaniei si cere autoritatilor de la Bucuresti sa ia masuri urgente pentru rectificarea lor. In recomandarile specifice de tara facute publice azi, Comisia Europeana atrage atentia asupra efectelor nocive ale OUG 114 / 2018, dar si asupra tendintei generale de a legifera netransparent, prin Ordonante de Urgenta, potrivit G4Media.

Comisia Europeana mai arata ca noua lege a pensiilor reprezinta un risc la adresa sustenabilitatii finantelor publice si critica slaba colectare bugetara.

Comisia a adresat astazi un avertisment Romaniei si Ungariei cu privire la abaterea semnificativa constatata in 2018 si recomanda Consiliului sa ceara corectarea de catre aceste tari a abaterii semnificative. Ungaria si Romania fac obiectul unei proceduri aplicabile abaterilor semnificative incepand din 2018 si, respectiv, din 2017.

Documentul integral al Comisiei Europene.

Guvernul adopta astazi...
Citeste si: Ordonanta pentru ridesharing va fi adoptata astazi

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
OUG 114, un inceput al campaniei electorale? Cine e dusmanul de clasa?