Comitetul Executiv National al PSD, reunit vineri, la sediul partidului din Baneasa, a decis organizarea unui congres pe data de 29 iunie pentru alegerea conducerii PSD, modificarea statutului partidului si modificarea programului de guvernare.

Liderii social-democrati au decis organizarea unui congres pe data de 29 iunie, scrie HotNews.ro. La congres ar urma sa fie aleasa noua conducere a PSD, sa fie desemnat candidatul la prezidentiale si sa fie modificat statutul partidului. Decizia a fost luata cu doar trei voturi impotriva, din partea lui Paul Stanescu Gabriea Firea si Marcel Ciolacu.

Presedintele interimar PSD, Viorica Dancila, a anuntat, la finalul sedintei, ca Congresul pe care PSD il va organiza pe 29 iunie trebuie sa fie unul premergator desemnarii candidatului la prezidentiale, precizand ca social-democratii iau in calcul si varianta unui prezidentiabil din afara partidului.

"In alta ordine de idei, cred ca trebuie sa dam legitimitate conducerii sa-si asume rezultatul alegerilor prezidentiale, iar acest Congres trebuie sa fie unul premergator desemnarii candidatului la alegerile prezidentiale. Eu va garantez ca nu am comanda de la nimeni. Singura mea comanda este de la forurile statutare ale PSD. Votul a demonstrat ca a fost o decizie a majoritatii", a declarat premierul.

Tot in sedinta CEx, Paul Stanescu - cel care nu a fost de acord cu organizarea congresului atat de repede - si-a anuntat demisia. Viorica Dancila a sustinut la finalul sedintei ca Stanescu a luat aceasta decizie din motive personale.

Premierul Viorica Dancila,...
Citeste si: Dancila despre viitorii ministri, votul din Diaspora si remaniere

"Faptul ca Paul Stanescu si-a dat demisia - mie imi pare rau, am incercat sa-l conving sa nu-si dea demisia. Paul Stanescu a spus ca din motive personale, dar va activa in PSD. Este un membru vechi, este o persoana care iubeste foarte mult acest partid. (...) Aseara nu stiam ca isi da demisia", a afirmat Dancila, la finalul reuniunii Comitetului Executiv National al PSD.

Paul Stanescu, Gabriela Firea si Marcel Ciolacu au pledat pentru amanarea luptei pentru sefia partidului, in timp ce Viorica Dancila si o parte din greii PSD au sustinut organizarea unui congres imediat.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
CEx la PSD. Gabriela Firea avertizeaza ca "graba strica treaba"