Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat marti ca liberalii il sustin pe Mugur Isarescu pentru functia de guvernator al BNR, scrie Agerpres.

"In ceea ce priveste BNR, Biroul Executiv a hotarat in unanimitate sustinerea pentru functia de guvernator a domnului Mugur Isarescu si am dat termen pana joi colegilor care vor sa-si depuna candidatura pentru un loc in conducerea Bancii Nationale sa si-o depuna pana joi, la orele 24,00. In functie de negocierile care se vor purta si de numarul de reprezentanti pe care PNL va putea sa-i nominalizeze, vom decide lunea viitoare cine sunt candidatii PNL", a declarat Orban dupa Biroul Executiv al PNL.

El a aratat ca PNL o sustine pe Maria Mota pentru un loc in Colegiul CNCD si pe Ekstein Kovacs pentru postul de Avocat al Poporului.

"In ceea ce priveste CNCD, am decis sustinerea in continuare a Mariei Mota, care a fost candidatul PNL pentru pozitia care noi consideram ca apartine PNL, pentru ca este urmare a vacantarii unui post care a fost detinut de PNL. In ceea ce priveste chestiunea Avocatului Poporului, deja avem o decizie luata alaturi de ceilalti parteneri din Opozitie, iar in ceea ce priveste ANRE, este un post care a apartinut PSD si noi nu putem sa depunem candidat", a spus Orban.

Citeste si:
Isarescu: De doi ani spunem ca vin costurile acestui tip de crestere
Mugur Isarescu: De doi ani...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cum vrea PNL sa dea jos guvernul Dancila si ce propune in loc?