Teodorovici: Nu sunt prevazuti bani in bugetul de anul acesta pentru referendumul de modificare a Constitutiei

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca nu sunt prevazuti bani in bugetul de anul acesta pentru referendumul de modificare a Constitutiei, noteaza Agerpres.

Intrebat, la finalul unei dezbateri, cum comenteaza declaratia presedintelui Klaus Iohannis conform careia ar fi bine ca referendumul pentru modificarea Constitutiei sa fie organizat odata cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidentiale, Teodorovici a raspuns: "Daca domnul presedinte va identifica si banii necesari, foarte bine. (...) Nu se spune cand. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar cand anume nu se spune. Si, daca se doreste in acest an, trebuie sa spuna cine decide lucrul asta si de unde se iau banii pentru referendum. Pentru ca banii nu sunt prevazuti pentru al doilea referendum in bugetul de anul acesta. Poate sa fie anul viitor, de ce nu?".

In opinia sa, daca se decide organizarea unui referendum, ceea ce este normal, trebuie sa se faca intr-o alta perioada decat aceea in care se desfasoara un anumit tip de alegeri, fie ca sunt locale sau prezidentiale sau de alta natura. "Trebuie sa fim corecti fata de noi si sa actionam in consecinta", a adaugat Teodorovici.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca "este bine ca referendumul pentru modificarea Constitutiei sa fie organizat odata cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidentiale".

"Sigur, s-au grabit unii politicieni, care au si boicotat acest referendum, sa ne spuna ca exista cica o recomandare data de Comisia de la Venetia sa nu se organizeze alte forme de scrutin impreuna cu alegerile. Tin sa informez opinia publica ca aceasta recomandare nu exista. Deci, nu exista o recomandare data de Comisia de la Venetia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fara niciun fel de problema sa organizam referendumul impreuna cu prezidentialele. Si, ca o nota de subsol, este foarte curios ca exact unii politicieni care sunt foarte nemultumiti ca vin GRECO si Comisia de la Venetia sa le dea lectii folosesc argumentul ca de la Comisia de la Venetia ni s-a spus sa nu organizam impreuna alegeri cu referendum. Iata un exemplu trist de abordare duplicitara din partea unor politicieni romani", a afirmat presedintele, la Palatul Cotroceni.

Citeste si:
Teodorovici îi cerea lui Dăncilă în 2019 amânarea creșterii...
Eugen Teodorovici îi cerea...

Social-democratii considera ca revizuirea Constitutiei trebuie facuta inainte de alegerile prezidentiale, data referendumului urmand sa fie stabilita imediat dupa deschiderea noii sesiuni parlamentare.

"In ceea ce priveste referendumul pentru revizuirea Constitutiei in vederea transpunerii referendumului din 26 mai, PSD considera ca acesta trebuie sa aiba loc cat mai curand cu putinta pentru a da expresie vointei populare. In acest sens, termenul propus de presedinte este mult prea lung, avand in vedere ca poporul roman s-a exprimat fara echivoc in privinta celor doua intrebari de la referendum. Asadar, revizuirea Constitutiei trebuie sa aiba loc mult mai devreme decat alegerile prezidentiale, urmand ca data referendumului de revizuire sa fie stabilita imediat dupa deschiderea noii sesiuni parlamentare", se precizeaza intr-un comunicat al PSD.

Sursa foto: Nu sunt prevazuti bani pentru referendumul de modificare a Constitutie

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri