O noua idee a lui Teodorovici: Angajare fara examen in administratie publica

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, considera ca tinerii care se inscriu in Programul Oficial de Internship al Guvernului ar trebui sa fie angajati in administratie fara examen.

“Ar trebui schimbat ceva si in cadrul legislativ actual. Adica dupa aceste 2 luni de zile de internship sa se poata incadra respectiva persoana automat in administratia publica pe postul de debutant, desigur, dar fara alte concursuri, pentru a grabi, pentru a stimula foarte mult transferul de tinerete, de suflu nou, de dorinta de schimbare mai repede catre administratie”, a declarat Teodorovici tinerilor prezenti la Guvern, scrie Hotnews.ro.

El a precizat ca a cerut colegilor sai de la Finante sa-i spuna cati dintre cei care au participat la internship au ramas in minister dupa acest exercitiu.

“Niciunul! (nu a ramas n.r.). Acum o fi de bine, o fi de rau, nu stiu. Ori informatii importante obtinute in internship au contribuit la un alt loc de munca in afara sectorului public, ori nu stiu. Ceva inseamna ca trebuie facut sau schimbat”, a precizat el.

De asemenea, premierul Viorica Dancila a declarat inaintea sedintei de guvern de miercuri, ca perioada de internship, potrivit noii legi din domeniu, va fi considerata” vechime in campul muncii”. ”Pentru a-i sprijini si motiva am marit indemnizatia lunara la 2080 de lei brut”, a mai spus Dancila.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri