Actualii judecatori ai Curtii Constitutionale lasa, prin decizia de astazi, penalilor din politica romaneasca portita de a-si acorda amnistie si gratiere pentru faptele de coruptie, transmite Uniunea Salvati Romania.

“Asteptam motivarea deciziei CCR, dar sunt greu de imaginat argumentele pentru care nu se poate revizui Constitutia astfel incat sa respectam rezultatele referendumului din 26 mai si sa scriem explicit interdictia de amnistie si gratiere pentru faptele de coruptie. Decizia de astazi a CCR ignora votul a peste 6,4 milioane de romani si arata, o data in plus, cat de vitala este, pentru functionarea statului de drept si a democratiei, o reformare a CCR si o depolitizare a acestei institutii.

USR va lupta in continuare, la nivel parlamentar, atat pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cat si pentru adoptarea initiativei civice Fara Penali in Functii Publice, care a strans semnaturile a peste un milion de romani, si care a fost deja declarata constitutionala”.

Astazi, CCR a subliniat ca nu va bloca accesul condamnatilor la functii de conducere in stat, incalcand astfel, acuza USR, decizia la referendum a romanilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
CCR RESPINGE modificarea Constitutiei in sensul interzicerii amnistiei