Activitatea depoului Victoria urmeaza sa fie relocata in Titan: Opozitia zice ca ar fi vorba de un tun imobiliar

Activitatea depoului Victoria urmeaza sa fie relocata pe amplasamentul actualului Depou Titan, conform unui proiect de hotarare adoptat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Capitalei cu 30 de voturi "pentru", 12 "impotriva" si o abtinere.

De asemenea, a fost aprobata trecerea din domeniul public al Municipiului Bucuresti in domeniul privat al Municipiului Bucuresti a imobilului situat in strada Mexic nr. 19 - Depou Victoria, compus din teren in suprafata de 34.748 mp si constructii, conform Agerpres.ro.

"Se acorda mandat special reprezentantilor Municipiului Bucuresti in Adunarea Generala a Actionarilor Societatii de Transport Bucuresti STB SA sa aprobe majorarea capitalului social in conditiile stipulate in art. 215 din Legea 31/1990 in vederea obtinerii de catre STB SA de venituri proprii, sa aprobe relocarea activitatii Depoului Victoria pe amplasamentul actualului Depou Titan, precum si sa aprobe actualizarea Actului constitutiv al Societatii de Transport Bucuresti STB SA", prevede documentul.

Intr-o declaratie acordata presei, presedintele USR Bucuresti, Roxana Wring, a apreciat ca depoul ar trebui sa ramana in domeniul public al orasului, iar acolo sa fie realizat un parc si viitorul Muzeu al Holocaustului.

Intro postare pe Facebook, Catalin Deaconescu, consilier general PNL, a lansat mai multe acuzatii cu privire la acest proiect, mentionand ca poate fi vorba despre un tun de zeci de milioane de euro.

Citeste si:
Autobuzele școlare revin pe trasee începând de astăzi, odată cu...
Primăria Capitalei:...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Depoul de la Victoria revine pe ordinea de zi. Consideram ca in continuare este un vot de doua treimi. Votul de 50%+1, chiar in conformitate cu noul Cod administrativ, nu poate fi aplicat in acest caz. In al doilea rand, Municipalitatea trebuie sa isi pastreze terenul. Acolo se poate face un parc si ar fi loc si pentru Muzeul Holocaustului", a spus consilierul municipal.

In cadrul dezbaterilor, directorul STB, Andrei Creci, a contrazis necesitatea unui vot de doua treimi. "Noi consideram ca art. 129 alin. 2 litera c), alin. 6 lit. b) si art. 139 alin. 3 din OUG 57/2019 sunt aplicabile in aceasta speta. (...) In acest dosar am actele de proprietate din 1920, acte din care reiese cu claritate ca Societatea de Tramvaie Bucuresti, precursorul actualului STB, a cumparat acest teren, pe care in acest moment este Depoul Victoria, iar vanzatorul este nimeni altcineva decat Primaria Capitalei. In 1920, contra trei milioane de lei. (...) Sunt diferite posibilitati de valorificare. Nu e vorba de niciun fel de instrainare si nu se va pune niciodata aceasta problema. Pot fi diferite forme de asociere, de exploatare a acelui imobil care sa aduca venituri suplimentare unei societati care nu face altceva decat sa asigure confortul bucurestenilor", a spus el.

In raportul de specialitate al proiectului se mentioneaza ca imobilul de pe strada Mexic nr. 19 se afla in prezent in concesiunea STB, face parte din infrastructura tehnico-edilitara aferenta serviciului de transport public de calatori si are destinatia de depou de tramvaie. In conformitate cu Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) 2016 - 2030 Regiunea Bucuresti-Ilfov, aprobat prin hotararea CGMB nr. 90 din 2017, este necesara identificarea unei solutii in vederea relocarii activitatii de depou de tramvaie ce se desfasoara la Depoul Victoria.

Citeste si:
Depoul Victoria ar putea fi inchis. Terenul va ajunge la STB
Primaria Capitalei vrea sa...
Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri