Ambrozia s-a raspandit puternic in Bucuresti in ultimii trei ani, iar primarii din sectoare se pare ca nu iau masurile necesare pentru a elimina planta periculoasa pentru alergici. Datorita efectelor nocive ale ambroziei, un numar mare de parlamentari PNL au initiat legea de combatere a ambroziei – legea 62/2018. Conform legislatiei, responsabilitatea identificarii terenurilor infestate cu aceasta buruiana revine autoritatilor administratiei publice locale.

Conform normelor metodologice de implementare a legii, Primaria Sectorului 1, Dan Tudorache, ar fi trebuit:

Ambrozia "facuta cadou" a fost recoltata chiar de pe un teren din Sectorul 1, cel "pastorit" de primarul PSD.

Dupa ce au constatat ca exista in continuare in Sectorul 1 cantitati semnificative de ambrozie, care afecteaza cetatenii, cei de la PNL Sector 1 au decis sa ia atitudine pe acest subiect. Astfel, in aceasta dimineata, o echipa formata din Sebastian Burduja, presedintele PNL Sector 1, Iuliana Cristina Grigorescu, consilier local PNL, si Daniel Chirvasa, consilier local PNL a depus la primaria Sectorului 1 o solicitare privind comunicarea masurilor adoptate de Primarie si institutiile din Subordine pentru aplicarea Legii nr. 62/2018, scrie Capital.

Cadoul pentru primarul PSD

Tot astazi, echipa PNL Sector 1 a lasat la cabinetul primarului Tudorache un cadou din partea cetatenilor sectorului – “un buchet proaspat de ambrozie”:

Având in vedere ca primarul PSD lipsea, buchetul a fost predat secretarei. Ambrozia a fost recoltata cu o seara inainte de pe un teren public, strada Alexandru Bratu din zona Sisesti a Sectorului 1, unde primaria avea obligatia sa intervina pentru a proteja sanatatea cetatenilor din comunitatea respectiva si nu numai. Este stiut faptul ca efectele ambroziei se simt si la câtiva kilometri departare. In adresa oficiala depusa la primarie, echipa PNL Sector 1 a solicitat informatii despre demersurile initiate in 2019 de primarie pentru punerea in aplicare a legislatiei cu privire la combaterea ambroziei, calendarul de actiuni intreprinse pâna in acest moment, registrul care cuprinde toate terenurile unde a fost depistata ambrozia pe teritoriul S1, respectarea termenelor, aplicarea sanctiunilor si demersurile intreprinse de primarie pentru drumurile sau terenurile publice.

“Pe langa demersurile oficiale, prin care am solicitat informatii privind masurile dispuse pe acest subiect, am facut si acest gest simbolic – un buchet de ambrozie pentru domnul primar – prin care vrem sa atragem atentia asupra importantei cu care trebuie tratat acest subiect. A fost un gest civic, decent, de bun simt si am apreciat dialogul civilizat cu angajatii primariei. Acum e timpul ca primarul PSD si echipa lui sa treaca la treaba. Siguranta si calitatea vietii cetatenilor trebuie sa fie preocupari permanente si constante ale oricarei administratii locale. PNL Sector 1 va continua demersurile pe acest subiect dar si monitorizarea aplicarii legislatiei in vigoare de catre Primaria Sectorului 1 si institutiile subordonate. Imediat ce vom primi informatiile solicitate in baza legii 544 de la primaria S1, le vom pune la dispozitia cetatenilor, pentru a face singuri o evaluare a actualei administratii. ”, a declarat Sebastian Burduja, presedintele PNL Sector 1.

Conform unor surse Capital.ro, Dan Tudorache ar vrea sa-i dea in judecata pe cei de la PNL pe motiv ca i-au adus o planta toxica in birou. Si totusi intregul sector este plin de asa ceva, cadou pentru cetatenii din partea primarului probabil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Promo Wall-Street

Setari Cookie-uri