Deputatul USR Iulian Bulai afirma ca Primaria Piatra Neamt nu vrea sa de aviz pentru un cort necesar strangerii de semnaturi pentru candidatul USR PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidentiale.

Bulai scrie, marti, pe contul sau de Facebook, ca raspunsul la solicitarea USR e unul "absurd", in contextul in care este necesara o licitatie publica, scrie Ziare.com.

"Primaria Municipiului Piatra Neamt face exces de zel si refuza sa avizeze solicitarea USR Piatra Neamt de a amplasa un cort necesar strangerii de semnaturi pentru candidatul USR PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidentiale.

Raspunsul municipalitatii este unul absurd, deoarece prevede ca pentru amplasarea temporara a unui simplu cort este nevoie de o licitatie publica.

USR Piatra Neamt a facut o solicitare de instalare temporara a unui cort de 4 mp, in baza Legii 185/2013, care este norma speciala in materie de reclame stradale.

Ca raspuns, Primaria Piatra Neamt a invocat art. 333 din noul Cod Administrativ conform caruia, pentru inchirierea unui bun proprietate publica este nevoie ca acesta sa fie scos la licitatie. Articolul respectiv face referire la alt tip de situatii, la inchirieri de bunuri care se fac, de regula, pe perioade de ordinul anilor, nu este ca si cand ar exista o licitatie publica avand ca obiect inchirierea intregii piete din Piatra Neamt pentru amplasarea unor mijloace de publicitate", scrie Bulai pe reteaua sociala.

De asemenea, deputatul mai noteaza ca "pe de alta parte, Primaria invoca si faptul ca nu suntem inca in campania electorala si nu avem candidat oficial ca sa putem amplasa cortul, insa, pentru a putea fi candidat la alegeri, este nevoie de cele 200.000 de semnaturi de sustinere. Listele cu semnaturi nu se fac in birou, ci in strada, cum pot fi stranse daca nu suntem lasati sa instalam cortul?".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
800 de autocare se indreapta spre Iasi. Contramanifestantii asteapta